Ässäkokkikurssi lapsille Virkkalassa, TÄYNNÄ

Suur-Seudun Osuuskauppa järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin torstaina 24.2.2022 Virkkalan marttatuvalla. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta,

Indonesialaisia makuja – TÄYNNÄ

Maailman suurimpana saarivaltiona Indonesia on saanut vaikutteita ruokakulttuuriinsa Aasian maista, Lähi-idästä ja Polynesiasta. Ruoan kulmakiviä ovat riisi, kookosmaito ja mausteet kuten kurkuma, inkivääri ja galangal. Ruoka on usein tulista ja mausteista: chilitahna sambal onkin Indonesiasta tuttu. Kurssilla valmistetaan mm. paistettua riisiä nasi goreng ja gado-gado salaattia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 16.3.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi

Hei me leivotaan ystävänpäivää TÄYNNÄ

Lasten ja aikuisten yhteisellä leivontakurssilla loihdimme illan aikana tuvan täyteen ihania tuoksuja. Luvassa on herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia ystävänpäivä-teemalla! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 12.2.2022 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 80 € / aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 70 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kirjoita lapsen ikä

Annos Afrikkaa – PERUTTU

Lähde kanssamme mausteiselle ja kiehtovalle kattilamatkalle Afrikkaan! Afrikkalaiset keittiöt ovat maailman vanhimpia. Paikalliset ruokakulttuurit elävät vahvoina ja vaihtelua on paljon. Luvassa on siis monipuolinen reissu! Kattilamatkalle otamme mukaan myös muistoja Marttojen yli 40 vuotta kestäneeltä kehitysyhteistyön taipaleelta muun muassa Keniasta, Zimbabwesta ja Etiopiasta. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 9.3.2021 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,

Ruisleipää hapanjuureen – PERUTTU

Leipätaikinan vaivaaminen ja vastapaistetun leivän lumoava tuoksu tekevät arjesta juhlaa! Ruisleivän leipominen onnistuu tavallisessa sähköuunissa: leipomisessa tarvitaan vain aikaa ja malttia. Mukaasi kurssilta saat lämpimän leivän ja taikinajuuren. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 22.4.2022 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Hei me leivotaan äitienpäivää -TÄYNNÄ

Lasten ja aikuisten yhteisellä leivontakurssilla loihdimme illan aikana tuvan täyteen ihania tuoksuja. Luvassa on herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia äitienpäivä-teemalla! Tietoa leivontakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 2.5.2022 klo: 16.30 – 20.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 80 € / aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 70 € (sisältää opetuksen, leivontaohjeet ja ruokailun). Kirjoita

Lähi-idän keittiöt – PERUTTU

Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet, tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan muun muassa maukasta baba ghanoush -munakoisotahnaa, raikasta tabbouleh-lisuketta ja mausteista ras el hanout -kuskuslisäkettä, makeita jälkiruokia

Karjalaiset piiraat

Opi valmistamaan maittavia karjalaisen piirakkaperinteen piirakoita itse! Teemme yhdessä suussa sulavia karjalanpiirakoita ohra- ja riisitäytteillä, lanttusupikkaita ja marjarönttösiä. Tutuiksi tulevat myös ilomantsilaiset vatruskat, mahalleen makkuajat sekä tapuntaiset. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 16.2.2022 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden

Georgialaisia makuja- TÄYNNÄ

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia,  mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. lobio-muhennosta, khinkali-nyyttejä ja hatsapuri-leipää. Tule oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 24.2.2022 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). 

Vietnamilainen ilta

Vietnamin ruokakulttuuri on raikas, monipuolinen ja yllättävä. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja vaikutteita eri maiden ruokakulttuurista, kuten Ranskan siirtomaa ajoista. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa kanasta ja riisipaperirullia.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 16.5.2022