Kokataan yhdessä kasvisruokaa PERUTTU!

Lasten ja aikuisten yhteisellä ruuanlaittokurssilla valmistetaan herkullinen kasvisruoka-ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Valmistamme muun muassa taco-burgereita, kasvislasagnea ja porkkanapiirakkaa. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 5.2.2022 klo 10.00–13.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 80 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 70 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kirjoita lapsen ikä ilmoittautuessasi lisätietoja

Villiyrtit lautasella

Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkujuomasta jälkiruokaan. Ruoanvalmistuksessa tutuiksi tulevat kulloisenkin päivän saaliin mukaan vaihtelevasti esimerkiksi voikukat, poimulehdet, siankärsämö, nokkonen, horsma, vuohenputki ja käenkaali. Kurssilla annetaan myös vinkkejä villivihannesten keräämiseen ja käsittelyyn. Kurssi järjestetään torstaina 2.6.2022 klo 17–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet

Toscanalainen keittiö- TÄYNNÄ

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssilla mm. tuoretta pastaa, panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 24.5.2022 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3

Makkaroita itse tehden

Haluatko opetella tekemään itse raakamakkaroita? Tämä kurssi on sinua varten! Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti makkaroita omaan makuun. Kurssilla opit makkaranteon perustekniikat ja saat vinkkejä, joiden avulla makkarat onnistuvat kotonakin. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 27.4.2022 klo 17.00–21.00.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 70 €, marttajäsenille 60 € (sisältää opetuksen,

Makuja Ranskasta – PERUTTU

Nyt kokataan rentoa ranskalaista! Monet lainalaisuudet keittiössä määrittyvät ranskalaisen ruoanvalmistusperinteen kautta, mutta tällä kurssilla keskitymme rentoon, raikkaaseen ja yksinkertaiseen ranskalaiseen keittiöön. Ranskalainen keittiö on alueellisesti kirjava ja täynnä mitä ihanimpia raaka-aineita ja ruokia, jotka sopiva niin arkeen kuin juhlaan. Kurssilla valmistetaan muun muassa simpukoita omenasiiderissä, provencelainen tomaattimunakoisopaistos sekä sipuli-anjovispiiraas pissaladière. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina

Parsaa ja perunaa- TÄYNNÄ!

Kevään ja alkukesän odotetuimmat tulokkaat ovat täällä! Kun parsa ja varhaisperuna ilmestyvät myyntitiskeille, tiedämme, että kesäsesonki herkkuineen ovat edessä. Ne ovat monikäyttöisiä ja terveellisiä raaka-aineita ja innostavat valmistamaan ruokapöydän klassikkoja, mutta myös kokeilemaan jotain aivan uutta! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 11.5.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on

Toscanalainen keittiö -verkkoruokakurssi

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssikerralla muun muassa mehevän toscanalaisen broileripadan sekä cantuccini-keksejä. Kurssilla ei käytetä erikoisraaka-aineita. Kurssilla käytetään broileria sekä broilerinmaksaa. Tarvitset maksapateen valmistamiseen monitoimikoneen

Kesäkuun Pikkukokit 2. – TÄYNNÄ

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma- to 13.6- 16.6. klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 160 €, marttajäsenille 150 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Ilmoittautuminen kurssille

Makuja mausteilla

Tuoreen inkiväärin ja yrttien tuoksu, pippurin ihana polte ja voin sihahdus kuumalla valurautapannulla… Tuoksut, maut ja tuntemukset ovat kaikki läsnä ruoassa. Ruoan kautta voimme matkata niin lapsuuteen ja makumuistoihin elämän varrella kuin unelmoida retkistä jopa maailman kaukaisimpiin kolkkiin. Mausteita käyttämällä voimme tuoda ruokaan syvyyttä ja uusia ulottuvuuksia ja tietysti lisätä ruoan makua. Ruoanvalmistuksessa paras opettaja

Intialaisia makuja – TÄYNNÄ

Intialainen ateria hurmaa makujen kirjolla ja mausteiden tuoksulla! Intialainen keittiö on monipuolinen ja alueellisesti kirjava. Intialainen ateria on värikäs ja kasviksia käytetään monipuolisesti. Täyteläisen kokonaisuuden jäljiltä olo on kuitenkin kevyt. Kurssilla valmistetaan muun muassa Keralan currya jättikatkaravuista sekä chutney. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 14.3.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.