Sisilialainen ilta

Sisilialainen keittiö on täynnä muhkeita makuja; munakoisoa, meren antimia, sitrushedelmiä ja erilaisia juustoja. Kurssilla valmistetaan mm. kalapataa ja munakoisomuhennosta sisilialaisittain sekä herkullisia arancini-risottopalleroita. Tule ihastumaan Sisilian makuihin! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 12.4.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Pohjois-Italian keittiö -TÄYNNÄ

Vahvan ruokaperinteen omaavasta Pohjois-Italiasta ovat kotoisin monet kuuluisat raaka-aineet, kuten parmesaani, gorgonzola, parmankinkku ja balsamietikka. Kurssikerralla tutustumme alueen ruokakulttuuriin ja valmistamme muun muassa täyteläistä sahramirisottoa, pesto genovesea ja hasselpähkinätorttua. Polentaa unohtamatta! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 10.3.2022 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Kalankäsittelyn perusteet – TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 12.5.2022 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70 €, marttajäsenille 60

Persialainen keittö

Ruusuvettä, granaattiomenaa, sitruksia, yrttejä, pähkinöitä, riisiä ja paksua jugurttia! Persialainen keittiö hurmaa kasvisten runsaudella ja niiden monipuolisella käytöllä sekä raikkailla mauillaan. Persialainen keittiö kylpee yrteissä kuten tillissä, persiljassa, korianterissa ja ruohosipulissa. Happamuutta ruokiin tuo sitruunat, jugurtti ja suussa ihanasti poksuva granaattiomena. Keittiön kulmakivi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan iranilainen riisi, josta kurssilla valmistetaan kullanruskea rapea sahramilla

Kokataan yhdessä Välimerellistä- TÄYNNÄ

Lasten ja aikuisten yhteisellä kokkauskurssilla valmistetaan herkullinen välimerellinen ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 9.4.2022 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 80 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 70 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi.

Persialainen keittiö-TÄYNNÄ

Ruusuvettä, granaattiomenaa, sitruksia, yrttejä, pähkinöitä, riisiä ja paksua jugurttia! Persialainen keittiö hurmaa kasvisten runsaudella ja niiden monipuolisella käytöllä sekä raikkailla mauillaan. Persialainen keittiö kylpee yrteissä kuten tillissä, persiljassa, korianterissa ja ruohosipulissa. Happamuutta ruokiin tuo sitruunat, jugurtti ja suussa ihanasti poksuva granaattiomena. Keittiön kulmakivi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan iranilainen riisi, josta kurssilla valmistetaan kullanruskea rapea sahramilla

Japanilainen ilta- TÄYNNÄ

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. ramen-keittoa ja okonomiyaki-pannukakkua. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 20.4.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu

Kalankäsittelyä talven sesonkikaloista – Kalankäsittelyn jatkokurssi – TÄYNNÄ

Miten made nyljetään – entä miten hauki saadaan ruodottomaksi? Tällä kurssilla opit käsittelemään myös haastavampina pidettyjä kaloja. Valmistamme sesongin kaloista monipuolisen aterian, joka koostuu kalaherkuista ympäri maailman. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 23.2.2022 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70 €, marttajäsenille 60 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Kesäkuun Pikkukokit 1. TÄYNNÄ

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma-to 6.6 – 9.6. klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 160 €, marttajäsenille 150 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Ilmoittautuminen kurssille

Tuorepasta – TÄYNNÄ

Opi valmistamaan itse pastaa! Valmistamme erilaisia pastoja pastakoneella ja kaulien. Pastojen kanssa teemme erilaisia kastikkeita ja lisukkeita. Ihastu pastan monipuoliseen maailmaan hurmaavista perunagnoccheista täytettyihin ravioleihin. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 17.3.2022 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja