Parhaat sieniruoat

Sienistä on moneksi! Kurssilla tutustutaan ruokasienien monipuoliseen käyttöön keittiössä ja valmistetaan ateriakokonaisuus useita sienilajeja, kulloisenkin päivän sienisaalista, hyödyntäen. Saat samalla hyviä säilöntävinkkejä. Ihastu metsiemme aarteisiin! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 21.9.2021 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. 

Japani TÄYNNÄ

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. ramen-keittoa ja okonomiyaki-pannukakkua. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 9.11.2021 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu

Makkaroita itse tehden

Haluatko opetella tekemään itse raakamakkaroita? Tämä kurssi on sinua varten! Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti makkaroita omaan makuun. Kurssilla opit makkaranteon perustekniikat ja saat vinkkejä, joiden avulla makkarat onnistuvat kotonakin. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 9.12.2021 klo 17.00–21.00.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen,

Marokko – TÄYNNÄ

Tee yhden illan makumatka Pohjois-Afrikkaan! Marokkolainen ruoka pehmeän mausteista, ja siinä maistuu esimerkiksi korianteri, kaneli, pippurit sekä sitruuna. Valmistamme kurssilla muun muassa tagine -pataruokaa karitsasta ja kasviksista sekä chermoula –tahnalla maustettua kalaa. Lisukkeeksi teemme Marokon kansallisruokaa kuskusia, jota voi maustaa monin eri tavoin. Illan päätteeksi nautimme minttuteetä ja pieniä makeita leivonnaisia.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 5.10.2021 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden

Karjalaiset piiraat

Opi valmistamaan maittavia karjalaisen piirakkaperinteen piirakoita itse! Teemme yhdessä suussa sulavia karjalanpiirakoita ohra- ja riisitäytteillä, lanttusupikkaita ja marjarönttösiä. Tutuiksi tulevat myös ilomantsilaiset vatruskat, mahalleen makkuajat sekä tapuntaiset. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 13.12.2021 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden

Silkkaa hapatusta -verkkoruokakurssi

Hapattaminen on huippu juttu! Hapattaminen on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin. Kurssilla laitamme hapankaalin,  kimchin ja kauden hapanvihannekset fermentoitumaan käymme perusteellisesti läpi mitä kasvisten hapattamisesta tulee tietää. Kurssilla käytetään kalakastiketta, jonka voit halutessasi korvata soijakastikkeella. Kimchiin käytettävää korealaista chilijauhetta (gochugaru) saa isommista marketeista ja aasialaisiin ruoka-aineisiin erikoistuneista kaupoista.

New Yorkin brunssi -verkkoruokakurssi

Brunssia ei varmastikaan keksitty New Yorkissa, mutta kaupunki on selkeästi muovannut siitä täydellisen versionsa. Jokainen kaupungissa käynyt varmasti tietää, että brunssia tarjoillaan viikonloppuisin Harlemista Greenpointiin ja West Villagesta South Brooklyniin! Tällä kurssilla teemme tuttuja brunssin kestosuosikkeja, kuten pekonia, kananmunia ja muffineja – tuhtiin New Yorkin tyyliin. Kurssin jälkeen ei tarvitse ylittää Atlantia nauttiakseen autenttisesta New

Filippiinien makuja – verkkoruokakurssi

Filippiiniläinen ruokakulttuuri on yllättävä sekoitus perinteistä malajilaista, kiinalaista, espanjalaista ja meksikolaista ruokaa! Kurssilla valmistetaan muun muassa viinietikassa marinoitua adobo-kanaa sekä paistettua valkosipuliriisiä. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään lauantaina 20.11.2021 klo 10-12. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen sähköpostiin, jolla kurssille ilmoittaudut. Olethan tarkkana, että sähköpostiosoitteesi on

Karibian brunssi -verkkoruokakurssi

Karibia tunnetaan auringosta ja letkeästä menosta. Maistuva ja värikäs karibialainen ruoka on saanut vaikutteita sekä alkuperäiskansoilta että ympäri maailman. Kurssilla eri Karibian kulttuurit ja maut sulautuvat yhteen ja keskiössä ovat trooppiset hedelmät, kookos ja korianteri. Kurssilla valmistetaan mm. jerk-kanaa ja huevos habaneros munakuppeja. Kurssilla käytetään kana-, muna- ja maitotuotteita. Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään lauantaina 4.12.2021 klo

Tuscany – online cooking class

Traditional Tuscan cuisine is famed around the world for a reason: the simplicity of the dishes brings out the natural flavours of seasonal quality produce. The basis for many dishes forms around various kinds of legumes, vegetables and herbs that are served with meats, cheese and, of course, olive oil. During the class we will