Vietnam – verkkoruokakurssi

Vietnamin ruokakulttuuri on raikas, monipuolinen ja yllättävä. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja vaikutteita eri maiden ruokakulttuurista kuten Ranskan siirtomaa ajoista. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa kanasta ja riisipaperirullia. Kurssilla käytetään erikoisraaka-aineita kuten kalakastiketta ja

Japanilainen ilta -verkkoruokakurssi

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme okonomiyaki-pannukakkua ja yakitori-kanavartaita. Lisukkeeksi valmistamme riisiä ja erilaisia kastikkeita. Kurssilla käytetään joitain japanilaisia raaka-aineita: kalasta tehtyjä bonito-hiutaleita, kombu-merilevää, mirin-ruoanvalmistusviiniä ja sake-riisiviiniä.

Lähi-idän brunssi -verkkoruokakurssi

Lähi-idän monipuolinen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita niin Euroopasta, Afrikasta kuin Aasiasta. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, jogurttikastikkeet, tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan mm. tabbouleh-salaattia ja shakshukaa. Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään lauantaina 13.11.2021 klo 10.00–12.00. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen sähköpostiin,

Sisilialainen joulu – verkkoruokakurssi

Sisilialainen keittiö on täynnä muhkeita makuja: munakoisoa, meren antimia, sitrushedelmiä ja erilaisia juustoja. Valmistamme verkkokurssin aikana erilaisia paikallisia jouluherkkuja: täytettyä kalaa, sitruksista salaattia ja salviavoissa paistettuja gnoccheja. Ilmoittaudu mukaan ja tule virittäytymään joulutunnelmaan sisilialaisten makujen kautta. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 16.12.2021 klo 17.00–19.00. Opettaja lähettää ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet

Parhaat aamupalat -verkkoruokakurssi

Tällä kurssilla viedään aamupalat uudelle tasolle! Näillä vinkeillä onnistut arjessa sekä viikonloppubrunsseilla takuuvarmasti. Valmistamme kurssilla kananmunia kahdella tapaa — opetamme täydellisen munakokkelin salaisuuden sekä vinkin mitä ilman paistetut kananmunat eivät ole enää entisensä. Valmistamme myös mehevät amerikkalaistyyliset pannarit sekä opetelemme täydellisen kaurapuuron kaavan. Kurssilla ei käytetä erikoisraaka-aineita. Kurssilla käytetään munia ja maitotuotteita. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään

Thaimaa -verkkoruokakurssi

Thai-ateriassa yhdistyvät monet maut, värit ja erilaiset raaka-aineet. Makeat, suolaiset, kirpeät, voimakkaat ja tuliset maut kohtaavat toisensa sulassa sovussa. Thaimaalaisessa keittiössä makua antavat esimerkiksi kala- ja osterikastikkeet, currytahnat, inkivääri, chilit, kookos ja lime. Kurssilla valmistetaan muun muassa thai curry alusta alkaen, tulinen som tam porkkanasalaatti sekä mehevä larb-jauhelihasalaatti. Kurssilla käytetään erikoisraaka-aineita, kuten sitruunaruohoa ja tamarind-tahnaa,

Georgialaista kasvisruokaa -verkkoruokakurssi

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssin kaikki ruoat sopivat lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön! Kurssilla valmistetaan muun täyteläistä lobio-papumuhennosta, juustoista hatsapuri-leipää sekä munakoisorullia.  Kurssilla käytetään saksanpähkinää, maitotuotteita ja kananmunia.  Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään maanantaina 25.10.2021 klo 17.00–19.00.  Opettaja lähettää n. viikkoa

Indonesia -verkkoruokakurssi

Maailman suurimpana saarivaltiona Indonesia on saanut vaikutteita ruokakulttuuriinsa Aasian maista, Lähi-idästä ja Polynesiasta. Ruoan kulmakiviä ovat riisi, kookosmaito ja mausteet kuten kurkuma, inkivääri ja galangal. Ruoka on usein tulista ja mausteista: chilitahna sambal onkin Indonesiasta tuttu. Kurssilla valmistetaan mm. paistettua riisiä nasi goreng ja gado-gado salaattia. Kurssilla käytetään erikoisraaka-aineita, kuten kalakastiketta, ketjap manisia ja mungpavun

Nikkei-keittiö -verkkoruokakurssi

Yksinkertaisimmillaan nikkei-ruoanvalmistuksella tarkoitetaan japanilaisten maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä tapaa valmistaa kotoperäistä ruokaa omaksumalla uuden asuinmaan ruokakulttuuri ja raaka-aineet osaksi perinteistä japanilaista ruoanvalmistustapaa. Vaikutteita nikkei-keittiöstä löytyy kaikkialta maailmasta, mutta etenkin Brasiliassa sekä Perussa on vahva nikkei-kulttuuri, josta ceviche on yksi tunnetuimmista fuusioruoista. Raikkaat, yllättävät ja jaettavat annokset ovat nikkei-keittiön kulmakiviä. Kurssilla valmistetaan muun muassa tietenkin cevicheä

Espanjalaiset tapakset -verkkoruokakurssi

Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Kurssilla valmistetaan muun muassa gratinoituja simpukoita ja tietysti raikasta sangriaa. Tule oppimaan perinteisten tapasten valmistus ja herkuttelemaan runsaan tapas-pöydän ääreen. Kurssilla käytetään tuoreita sinisimpukoita, jotka voi korvata myös pakastesimpukoilla.