Georgialaisen ruoan kurssi – VERKKORUOKAKURSSI

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. juustoista hatsapuri-leipää ja lobio-papupataa. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään tiistaina 16.2.2021 klo 17.00–19.00.  Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen.   Huomioithan, että

Juurileivontakurssi – Gluteenitonta juurileipää – PERUTTU

Opi leipomaan maukasta, rapeakuorista ja hyvin säilyvää hapanjuurileipää gluteenittomasti! Kurssilla leivotaan erityyppisiä leipiä yhteiseen iltapalapöytään muun muassa tattarista, riisijauhosta, teffjauhoista ja gluteenittomista kaurajauhoista. Jokainen saa kurssilta mukaan gluteenittoman hapanjuuren. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 7.4.2021 klo 17.00-21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen,

Italialaiset leivonnaiset – PERUTTU

Italiasta löytyy herkullisten ruokien lisäksi myös runsaasti erilaisia hurmaavia leivonnaisia, joissa täytteenä on mm. ricotta-juustoa, hedelmiä ja hunajaa. Tällä kurssilla valmistamme sekä suolaisia että makeita leivonnaisia, mm. sisilialaisia cannoli-leivoksia, torta della nonna-piiraan sekä calzone-pitsataskuja. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 14.4.2021 klo: 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on

Lähi-idän keittiöt – SIIRRETÄÄN

Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet, tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan muun muassa maukasta baba ghanoush -munakoisotahnaa, raikasta tabbouleh-lisuketta ja mausteista ras el hanout -kuskuslisäkettä, makeita jälkiruokia

Delightful Tuscany – CANCELLED

Traditional Tuscan cuisine is famed around the world for a reason: the simplicity of the dishes brings out the natural flavours of seasonal quality produce. The basis for many dishes forms around various kinds of legumes, vegetables and herbs that are served with meats, cheese and, of course, olive oil. On this course you’ll learn

Lähi-idän keittiöt -verkkoruokakurssi

Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet, tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan muun muassa maukasta falafeleja, baba ghanoush -munakoisotahnaa ja raikasta tabbouleh-lisuketta. Verkkoruokakurssi järjestetään keskiviikkona 21.4.2021 klo 17.00–19.00

Parasta arkiruokaa 3: Parhaat vegeruoat PERUTTU

Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla opitaan valmistamaan helppoja, edullisia, nopeita koko perheelle maistuvia kasvisruokia. Kurssilla valmistetaan herkullinen ateriakokonaisuus, pääroolissa erilaiset kasvikset ja kasviproteiinit. Kurssilla saat vinkkejä arjen ruoanlaiton helpottamiseksi. Opit lisää ruoanlaiton perustekniikoista, erilaisista raaka-aineista ja maustamisesta. Kurssi järjestetään maanantaina 3.5.2021 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.

Georgialaisen ruoan kurssi-PERUTTU!

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. lobio-muhennosta, badrijani-rullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 12.1.2021 klo 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille

Espanjalaiset tapakset -verkkoruokakurssi

Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Kurssilla valmistetaan muun muassa gratinoituja simpukoita ja tietysti raikasta sangriaa. Tule oppimaan perinteisten tapasten valmistus ja herkuttelemaan runsaan tapas-pöydän ääreen. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään perjantaina 12.3.2021 klo 17-19. Opettaja

Tuorepastaa – PERUTTU

Opi valmistamaan itse pastaa! Valmistamme erilaisia pastoja pastakoneella ja kaulien. Pastojen kanssa teemme erilaisia kastikkeita ja lisukkeita. Ihastu pastan monipuoliseen maailmaan hurmaavista perunagnocchista täytettyihin ravioleihin. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 18.5.2021 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme