Japanilainen ilta -verkkoruokakurssi

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme okonomiyaki-pannukakkua ja muita japanilaisen koti- ja katukeittiön herkkuja. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 27.5.2021 klo 17-19. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia

Kokataan yhdessä maailman makuja – PERUTTU

Lasten ja aikuisten yhteisellä kokkauskurssilla valmistetaan herkullinen  ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Inspiraatiota arkiruokiin on haettu monelta puolelta maailmaa. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 29.5.2021 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 60 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kirjoita lapsen ikä

Korealainen ateria – VERKKORUOKAKURSSI

Korealainen ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. inkiväärillä, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä. Korean erottaa naapurimaistaan Kiinasta ja Japanista etenkin runsaampi mausteiden käyttö. Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 25.2.2021 klo 17.00–19. Opettaja lähettää ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen sähköpostiin, jolla kurssille ilmoittaudut. Olethan

Filippiinien makuja -verkkoruokakurssi

Filippiiniläinen ruokakulttuuri on  yllättävä sekoitus perinteistä malajilaista, kiinalaista, espanjalaista ja meksikolaista ruokaa! Kurssilla valmistetaan muun muassa viinietikassa marinoitua adobo-kanaa sekä paistettua valkosipuliriisiä. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään keskiviikkona 5.5.2021 klo 17-19. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen sähköpostiin, jolla kurssille ilmoittaudut. Olethan tarkkana, että sähköpostiosoitteesi on

New Yorkin brunssi – Huom! Kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina

Brunssia ei varmastikaan keksitty New Yorkissa, mutta kaupunki on selkeästi muovannut siitä täydellisen versionsa. Jokainen kaupungissa käynyt varmasti tietää, että brunssia tarjoillaan viikonloppuisin Harlemista Greenpointiin ja West Villagesta South Brooklyniin! Tällä kurssilla teemme tuttuja brunssin kestosuosikkeja, kuten pekonia, kananmunia ja muffineja – tuhtiin New Yorkin tyyliin. Kurssin jälkeen ei tarvitse ylittää Atlantia nauttiakseen New Yorkin

Ruokamatka Peruun -verkkoruokakurssi

Perulaista keittiötä pidetään yhtenä maailman parhaista, eikä ihme! Historian myötä perulainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita niin inka-intiaanien perinteistä kuin Espanjan, Italian, Kiinan ja Japanin ruokakulttuureista. Ruokakurssilla valmistetaan muun muassa cevitcheä sekä perulainen perunasalaatti. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 18.3. klo 17.00–19.00.  Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit lähetetään

Elokuun pikkukokit 2. – 5.8. – TÄYNNÄ

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma 2.8. – to 5.8. klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 120 €, marttajäsenille 110 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kurssien

Juurileivontakurssi – Vaaleaa hapanjuurileipää – PERUTTU

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista – KURSSI ON PERUTTU Osallistujia on informoitu kurssin peruuntumisesta sähköpostitse. Kurssi järjestetään torstaina 4.2.2021 klo

Kesäkuun pikkukokit 14. – 17.6. – TÄYNNÄ

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma 14.6. – to 17.6. klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 120 €, marttajäsenille 110 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kurssien

Ihmeellinen Intia – PERUTTU

Intialainen ateria hurmaa makujen kirjolla ja mausteiden tuoksulla! Intilainen keittiö on monipuolinen ja alueellisesti kirjava. Intialainen ateria on värikäs ja kasviksia käytetään monipuolisesti. Täyteläisen kokonaisuuden jäljiltä olo on kuitenkin kevyt. Kurssilla valmistetaan muun muassa Keralan currya jättikatkaravuista sekä chutney. Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 22.3.2021 klo 17.00–19.00 Opettaja lähettää ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän