Sri Lankan makuja – VERKKORUOKAKURSSI

Sri Lankan paratiisisaari on kuuluisa paitsi upeasta luonnostaan myös maukkaista ruuistaan! Tyypillisiä raaka-aineita srilankalaisessa keittiössä ovat kookos, chili, intialaiset mausteet, kala, kasvikset ja trooppiset hedelmät.  Tietoa kurssista  Verkkoruokakurssi järjestetään 19.1.2021 klo 17.00–19.00.  HUOM! Kurssi järjestetään etäopetuksena. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen.   Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen sähköpostiin,

Parsaa ja perunaa – PERUTTU

Kevään ja alkukesän odotetuimmat tulokkaat ovat täällä! Kun parsa ja varhaisperuna ilmestyvät myyntitiskeille, tiedämme, että kesäsesonki herkkuineen ovat edessä. Ne ovat monikäyttöisiä ja terveellisiä raaka-aineita ja innostavat valmistamaan ruokapöydän klassikkoja, mutta myös kokeilemaan jotain aivan uutta! Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään 11.5.2021 klo 17-19. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan,

Kiinan Sichuan- Huom! Kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina

Mausteinen Sichuanin eli Setšuanin ruoka hurmaa! Ruuissa käytetään runsaasti papuja, tofua ja erilaisia maustekastikkeita, soijaa, seesamiöljyä ja tietenkin jännittävää sichuaninpippuria, jonka sanotaan olevan sichuanilaisen keittiön sydän. Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään maanantaina 8.2.2021 klo 17.00–19. HUOM! Kurssi järjestetään etäopetuksena. Opettaja lähettää ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit lähetetään

Makkaroita itse tehden – PERUTTU

Herkullisia raakamakkaroita itse tehden! Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti makkaroita omaan makuun. Kurssilla opit makkaranteon perustekniikat ja saat vinkkejä, joiden avulla makkarat onnistuvat kotonakin. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 4.5.2021 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Japanilainen ilta – Huom. Kurssi toteutetaan verkkokurssina.

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla tutustutaan dashiliemeen sekä valmistetaan muun muassa yakitori-grillivartaita. Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään tiistaina 1.2.2021 klo 17.00–19.00 HUOM! Kurssi järjestetään etäopetuksena. Opettaja lähettää ennen

Kesäkuun Pikkukokit 7.-10.6 – TÄYNNÄ

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma 7.6. – to 10.6. klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 120 €, marttajäsenille 110 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kurssien

Kokataan yhdessä meksikolaista – Huom! Kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina

Lasten ja aikuisten yhteisellä verkkoruokakurssilla valmistetaan herkullinen meksikolainen ateria. Tietoa verkkoruokakurssista Verkkokurssi järjestetään lauantaina 23.1.2021 klo 10.00–12.00. HUOM! Kurssi järjestetään etäopetuksena. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen.   Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen sähköpostiin, jolla kurssille ilmoittaudut. Olethan tarkkana, että sähköpostiosoitteesi on oikein kirjoitettu ja aktiivisessa käytössä. Tarkistathan, etteivät materiaalit myöskään tule roskapostiisi.   Kurssin hinta

Vegaaninen juhlapöytä – PERUTTU

Haluatko oppia valmistamaan juhlapöydän komeimmat herkut vegaanisesti? Kurssilla valmistetaan näyttävä kattaus suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä muita juhlaherkkuja kauden raaka-aineita hyödyntäen. Vegaanin juhlapöytä on värikäs, houkutteleva ja moneen makuun sopiva! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 22.5.2021 klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen,

Yhden kattilan taktiikka -verkkoruokakurssi – PERUTTU

Moni meistä kaipaa arkiruoan valmistukseen uusia ideoita ja helpotusta. Yhden kattilan taktiikka -ruokakurssilla valmistetaan herkullisia, helppoja ja monipuolisia kasvisvoittoisia ruokia erilaisista ruoka-aineista. Tule oppimaan uutta ja valmistamaan arkiruokaa – pienellä twistillä! Kurssilla valmistetaan muun muassa okonomiyaki pannukakkuja sekä aprikoosi-kauramisua. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 15.4.2021 klo 17.00–19.00.  Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet

Kalankäsittelyn perusteet – PERUTTU

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 22.4.2021 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille