Parasta arkiruokaa 1: Mausteiden maailma PERUTTU

Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla perehdytään erityisesti maustamisen saloihin. Opit käyttämään sekä kuivattuja että tuoreita mausteita monipuolisesti. Kurssilla valmistetaan nopeita ja edullisia arkiruokia, joissa maut ovat kohdallaan. Kurssilla saat vinkkejä arjen ruoanlaiton helpottamiseksi, ja opit lisää erilaisista raaka-aineista sekä ruoanlaiton perustekniikoista. Kurssi järjestetään keskiviikkona 27.1.2021 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään

Kalankäsittelyä talven sesonkikaloista – Kalankäsittelyn jatkokurssi PERUTTU

Miten made nyljetään – entä miten hauki saadaan ruodottomaksi? Tällä kurssilla opit käsittelemään myös haastavampina pidettyjä kaloja. Valmistamme sesongin kaloista monipuolisen aterian, joka koostuu kalaherkuista ympäri maailman. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 3.2.2021 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Silkkaa hapatusta -verkkoruokakurssi

Hapattaminen on huippu juttu! Hapattaminen on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin. Kurssilla laitetaan useampi ruoka hapattumaan ja käydään perusteellisesti läpi mitä kasvisten fermentoinnista tulee tietää.  Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään maanantaina 22.4. klo 17.00–19.00.  Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen

Marokon makuja – PERUTTU

Tee yhden illan makumatka Pohjois-Afrikkaan! Marokkolainen ruoka on pehmeän mausteista, ja siinä maistuu esimerkiksi korianteri, kaneli, pippurit sekä sitruuna. Valmistamme verkkokurssilla yhdessä paahdettuja paprikoita, karitsataginea ja ihanaa couscousia. Lisänä Tfaya-sipulihilloa ja paahdettua, fenkolilla maustettua leipää. Kiristyneiden koronarajoitusten takia kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina 17.3.2021 klo 17-19. Kurssin ohjaaja on sinuun yhteydessä sähköpostitse, mikäli olet ilmoittautunut lähiopetukseen.  Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 17.3.2021 klo 17.00–19.00. Opettaja lähettää ennen kurssia ruokaohjeet,

Kreikkalainen keittiö -verkkoruokakurssi

Kreikkalainen keittiö on yksi Välimeren aarteista! Maistuvat ja täyttävät ruoat ovat usein yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat oliiviöljy, paikalliset kasvikset, juustot ja yrtit. Valmistamme yhdessä mm. hurmaavia kesäkurpitsapihvejä ja munakoisotahnaa. Tervetuloa kotoa käsin yhden illan makumatkalle. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään keskiviikkona 28.4.2021 klo 17-19.00. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet

Lapsiperheiden ruoanlaitto ja arjenhallinta- kurssisarja, Porvoo

Maksuton arjen hallinta ja ruoanlaitto kurssi-sarja vauva- ja pikkulapsiperheille. Kurssit toteutetaan arkipäivinä (n.3h/krt). Kurssin teemoja on vauvanruokien itse valmistaminen, sormiruokailu, kotiruoka ja yhdessä syöminen. Kursseilla käsitellään myös talousasioita sekä esim. pyykkihuoltoa tai kodin puhtaana pitoa, kunkin ryhmän tarpeiden mukaan. Painotus kurssilla on ruoanlaitossa ja kurssiin kuuluu aina yhteinen lounas. Kurssille voi osallistua vanhempi, jonka perheessä

Etätyöläisen ruokahuolto rullaamaan – vinkkejä parempaan arkeen

Etätöissä? Näin helpotat ruoanlaittoa kotitoimistolla! Webinaarin aikana saat uusia ideoita helppoihin ja maukkaisiin lounaisiin, joiden valmistaminen käy käden käänteessä. Saat myös vinkkejä jaksamista tukeviin välipaloihin ja siihen, miten tähderuoan saa hyödynnettyä uusin herkkuihin. Jokainen osallistuja saa myös etätyöhön sopivan viikon ruokalistan ruokaohjeineen. Webinaari järjestetään maanantaina 19.10.2020 klo 17.00–18.00 Saat kutsun webinaarialustalle muutamaa päivää ennen tapahtumaa.

Kreikkalainen keittiö – VERKKORUOKAKURSSI-KOKEILU – TÄYNNÄ

Tervetuloa yhden illan makumatkalle, poistumatta kotoa! Kreikkalaisen keittiön verkkoruokakurssilla valmistetaan maistuvaa ja täyttävää ruokaa, jotka ovat yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat esimerkiksi oliiviöljy, erilaiset kasvikset ja juustot. Tietoa verkkoruokakurssista  Tervetuloa kokeilemaan verkkoruokakurssiamme! Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautujaa. Verkkoruokakurssi on osallistujille maksuton, mutta jokainen osallistuja hankkii raaka-aineet itse etukäteen. Raaka-aineet maksavat arviolta n. 40 euroa. Kurssilla valmistetaan 3-4 Kreikkalaisen

Ässäkokki-kurssi lapsille Espoossa

HOK-Elanto järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin syyslomalla 13.10. Espoon Suurpellossa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta

Martat Afrikassa 40 vuotta -ketjukoulutus – VERKKORUOKAKURSSI

Marttojen kehitysyhteistyö täyttää tänä vuonna 40 vuotta! Sen kunniaksi järjestämme kansainvälisille martoille ja ruokamartoille yhteisen ketjukoulutuksen, jossa pääsee kuulemaan tekemästämme kehitysyhteistyöstä sekä valmistamaan ihanimpia Afrikan herkkuja vuosien varrelta. Tietoa ketjukoulutuksesta Koulutus järjestetään torstaina 1.10.2020 klo 17.00–20.00.  Koulutus on tarkoitettu kansainvälisille martoille ja ruokamartoille. HUOM! Koulutus järjestetään verkkokurssina. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen ruokaohjeet, ostoslistan, osallistumislinkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen.   Koulutus