Parasta arkiruokaa 1: Mausteiden maailma

Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla perehdytään erityisesti maustamisen saloihin. Opit käyttämään sekä kuivattuja että tuoreita mausteita monipuolisesti. Kurssilla valmistetaan nopeita ja edullisia arkiruokia, joissa maut ovat kohdallaan. Kurssilla saat vinkkejä arjen ruoanlaiton helpottamiseksi, ja opit lisää erilaisista raaka-aineista sekä ruoanlaiton perustekniikoista. Kurssi järjestetään maanantaina 21.9.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään

Kasvisten fermentointi – Hauskaa hapatusta!

Hapattaminen on huippu juttu! Hapattaminen on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin ja jokainen pääsee valmistamaan oman hapankaalin kotiin vietäväksi. Myös kimchin ja jogurtin valmistus tulevat tutuiksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 26.10.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40

Juurileivontakurssi – Vaaleaa hapanjuurileipää

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 21.10.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Vegaaniruokaa – PERUTTU

Millaisista raaka-aineista saa valmistettua maukasta ja ravitsemuksellisesti tasapainoista vegaaniruokaa? Entä miten valmistaa makeita herkkuja vegaanisesti? Kurssilla saat tietoa ja käytännön osaamista vegaaniruokaan liittyen. Valmistamme kurssikerralla vegaanisen ateriakokonaisuuden. Lisäksi saat tietoa vegaanin ravitsemuksesta ja erilaisista proteiininlähteistä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 10.11.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50

Ruisleipää hapanjuureen – PERUTTU

Leipätaikinan vaivaaminen ja vastapaistetun leivän lumoava tuoksu tekevät arjesta juhlaa! Ruisleivän leipominen onnistuu tavallisessa sähköuunissa: leipomisessa tarvitaan vain aikaa ja malttia. Mukaasi kurssilta saat lämpimän leivän ja taikinajuuren. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 10.9.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

New Yorkin brunssi

Brunssia ei varmastikaan keksitty New Yorkissa, mutta kaupunki on selkeästi muovannut siitä täydellisen versionsa. Jokainen kaupungissa käynyt varmasti tietää, että brunssia tarjoillaan viikonloppuisin Harlemista Greenpointiin ja West Villagesta South Brooklyniin! Tällä kurssilla teemme tuttuja brunssin kestosuosikkeja, kuten  bageleita, pekonia, kananmunia ja muffineja – tuhtiin New Yorkin tyyliin. Kurssin jälkeen ei tarvitse ylittää Atlantia nauttiakseen autenttisesta

Parhaat sieniruoat

Sienistä on moneksi! Kurssilla tutustutaan ruokasienien monipuolisuuteen ja valmistetaan ateriakokonaisuus useita sienilajeja hyödyntäen. Saat samalla hyviä säilöntävinkkejä. Ihastu metsiemme aarteisiin! Kurssi järjestetään tiistaina 22.9.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin

Georgialaista kasvisruokaa

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssin kaikki ruoat sopivat lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön! Kurssi järjestetään maanantaina 14.9.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Ässäkokki -kurssi lapsille Virkkalassa, SIIRRETÄÄN myöhempään ajankohtaan

Suur-Seudun Osuuskauppa järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin perjantaina 16.10. Virkkalan marttatuvalla. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta,

Hurmaava Thaimaa – TÄYNNÄ

Thai-ateriassa makeat, suolaiset, kirpeät, voimakkaat ja tuliset maut kohtaavat toisensa sulassa sovussa. Thaimaalaisessa keittiössä makua antavat esimerkiksi kala- ja osterikastikkeet, currytahnat, inkivääri, chilit, kookos ja lime. Kurssilla valmistetaan mm. tulista porkkanasalaattia, kevätkääryleitä ja chili-katkarapuja. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 17.11.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €,