Ruokamatka Peruun – PERUTTU

Perulaista keittiötä pidetään yhtenä maailman parhaista, eikä ihme! Historian myötä perulainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita niin inka-intiaanien perinteistä kuin Espanjan, Italian, Kiinan ja Japanin ruokakulttuureista. Lopputuloksena on erityislaatuinen ja monipuolinen, mutta harmoninen makumaailma. Kurssilla opettelemme valmistamaan tietysti perulaista cevicheä sekä anticuchos-lihavartaita ja suspiro limeño -jälkiruokaa. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 17.9.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään

Tuorepastaa – TÄYNNÄ

Opi valmistamaan itse pastaa! Valmistamme erilaisia pastoja pastakoneella ja kaulien. Pastojen kanssa teemme erilaisia kastikkeita ja lisukkeita. Ihastu pastan monipuoliseen maailmaan hurmaavista perunagnocchista täytettyihin ravioleihin. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 20.10.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme

Kasviproteiinit lautasella

Haluaisitko vähentää lihan syöntiä ja lisätä kasvisten määrää omassa ruokavaliossasi? Tällä kurssilla opit valmistamaan ruokia monipuolisesti erilaisista kasviproteiineista. Valmistamme herkullisen kasvisruoka-aterian alkupalasta jälkiruokaan. Lisäksi saat tietoa kasvisruokailijan ravitsemuksesta ja erilaisista proteiininlähteistä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 7.9.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää

Kiinalaisia kasvisruokia – TÄYNNÄ

Kasvikset näyttelevät tärkeää roolia kiinalaisessa ruokakulttuurissa. Chili, inkivääri, valkosipuli, sichuaninpippuri ja seesamiöljy tuovat makua mehevän mausteisiin kasvisruokiin. Kurssilla valmistetaan värikäs kattaus kasvisruokia eri puolilta Kiinaa. Tutuiksi tulevat mm. mapo-tofu, valkosipuli-munakoiso ja wonton-nyytit. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 29.9.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 €

Etiopian makuja – TÄYNNÄ

Etiopialainen teff-viljasta valmistettu injera-leipä on nimetty monin paikoin varsinaiseksi superfoodiksi – eikä ihme! Hapattamalla tehty leipä sisältää runsaasti proteiinia, kuitua, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja on luontaisesti gluteeniton. Tätä hapanta letunmallista leipää syödään Etiopiassa lähes kaikilla aterioilla. Lisäksi etiopialainen keittiö on tunnettu voimakkaasti maustetuista ja pitkään haudutetuista kasvis- ja lihapadoistaan. Tervetuloa ihastumaan injera-leipään, berbere-mausteseokseen sekä maukkaisiin

Italian Sisilia – PERUTTU

Sisilialainen keittiö on täynnä muhkeita makuja; munakoisoa, meren antimia, sitrushedelmiä ja erilaisia juustoja. Kurssilla valmistetaan mm. kalapataa ja munakoisomuhennosta sisilialaisittain sekä herkullisia arancini-risottopalleroita. Tule ihastumaan Sisilian makuihin! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 19.10.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).

Ruisleipää hapanjuureen PERUTTU

Leipätaikinan vaivaaminen ja vastapaistetun leivän lumoava tuoksu tekevät arjesta juhlaa! Ruisleivän leipominen onnistuu tavallisessa sähköuunissa: leipomisessa tarvitaan vain aikaa ja malttia. Mukaasi kurssilta saat lämpimän leivän ja taikinajuuren. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 3.12.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Makumatka Meksikoon

Meksikolainen ruoka on täynnä ihania värejä sekä vahvoja ja raikkaita makuja! Esimerkiksi chili, lime, korianteri, avokado, tomaatti, maissi ja suklaa ovat olennainen osa meksikolaista ruokakulttuuria. Kurssilla valmistuvat mm. itse tehdyt maissitortillat maukkaiden salsojen kanssa sekä suussa sulava mole-kastike. Bienvenidos! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 8.9.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Ässäkokki -kurssi lapsille Virkkalassa, TÄYNNÄ

Suur-Seudun Osuuskauppa järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin torstaina 15.10. Virkkalan marttatuvalla. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta,

Sri Lankan makuja – PERUTTU

Sri Lankan paratiisisaari on kuuluisa paitsi upeasta luonnostaan myös maukkaista ruuistaan! Tyypillisiä raaka-aineita srilankalaisessa keittiössä ovat kookos, chili, intialaiset mausteet, kala, kasvikset ja trooppiset hedelmät. Kurssilla tulevat tutuiksi muun muassa sour fish curry, dhal-linssicurry, pol sambol -kookoslisuke sekä tyypillinen srilankalainen katuruoka kottu roti. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 14.10.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa