Lähi-idän keittiöt – TÄYNNÄ

Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet, tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan muun muassa maukasta baba ghanoush -munakoisotahnaa, raikasta tabbouleh-lisuketta ja mausteista ras el hanout -kuskuslisäkettä, makeita jälkiruokia

Kalankäsittelyn perusteet – TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 23.9.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille

Etiopian makuja – PERUTTU

Kiinnostavan ruokamaan Etiopian keittiön peruselementit ovat hapan ja mausteinen makumaailma, runsas kasvisten käyttö ja pitkään haudutetut liharuoat. Berbere-maustesekoitus antaa ruoalle punaisen värin ja tulisen maun. Tule ihastumaan happamaan injera-leipään ja maukkaisiin wot- ja alichapatoihin! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 15.10.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €,

Karjalaiset piiraat – PERUTTU

Suussa sulavia karjalanpiirakoita ohra- ja riisitäytteillä, lanttusupikkaita ja marjarönttösiä. Tutuiksi tulevat myös ilomantsilaiset vatruskat, mahalleen makkuajat sekä tapuntaiset. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 1.12.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi.

Riistaruokakurssi – TÄYNNÄ

Riistaruokakurssilla opit valmistamaan ruoaksi ekologista ja herkullista riistalihaa. Valmistamme riistasta yhdessä muiden sesongin herkkujen, kuten juuresten, sienien ja marjojen kanssa herkullisen kokonaisuuden. Kurssilla valmistetaan saatavuuden mukaan eri riistalihoja. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 29.10.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet

Ässäkokki-kurssi lapsille Kirkkonummella

Varuboden-Osla Handelslag järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin syyslomalla 13.10. Kirkkonummen Masalassa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta,

Viehättävä Vietnam – TÄYNNÄ

Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa, riisipaperirullia ja vietnamilaisia täytettyjä lettuja. Kurssi järjestetään keskiviikkona 9.9.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin

Makumatka Meksikoon – peruttu

Meksikolainen ruoka on täynnä ihania värejä sekä vahvoja ja raikkaita makuja! Esimerkiksi chili, lime, korianteri, avokado, tomaatti, maissi ja suklaa ovat olennainen osa meksikolaista ruokakulttuuria. Kurssilla valmistuvat mm. itse tehdyt maissitortillat maukkaiden salsojen kanssa sekä suussa sulava mole-kastike. Bienvenidos! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 26.11.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Marokon makuja – TÄYNNÄ

Tee yhden illan makumatka Pohjois-Afrikkaan! Marokkolainen ruoka pehmeän mausteista, ja siinä maistuu esimerkiksi korianteri, kaneli, pippurit sekä sitruuna. Valmistamme kurssilla muun muassa tagine –pataruokaa karitsasta ja kasviksista sekä chermoula –tahnalla maustettua kalaa. Lisukkeeksi teemme Marokon kansallisruokaa kuskusia, jota voi maustaa monin eri tavoin. Illan päätteeksi nautimme minttuteetä ja pieniä makeita leivonnaisia.  Kurssi järjestetään maanantaina 5.10.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).

Parasta arkiruokaa 2: Parhaat kalaruoat

Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla opitaan valmistamaan erilaisia kalaruokia käyttäen sekä tuoretta kotimaista kalaa että  pakaste- ja säilyketuotteita. Opit valmistamaan terveellisiä, herkullisia ja nopeita kalaruokia. Kurssilla saat vinkkejä arjen ruoanlaiton helpottamiseksi. Opit lisää ruoanlaiton perustekniikoista, erilaisista raaka-aineista ja maustamisesta. Kurssi järjestetään maanantaina 12.10.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,