Georgialaisen ruoan kurssi – TÄYNNÄ

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. lobio-muhennosta, badrijani-rullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 24.11.2020 klo 17.00-20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 €

Korean cuisine

A typical Korean meal consist of several small dishes that are seasoned with ginger, soy sauce, sesame seeds and other lovely flavors. A signature for Korean cuisine is a more generous use of different spices compared to its neighboring countries China and Japan. On this food course we will make for example bulgogi beef, bibim

Kalankäsittelyn perusteet -PERUTTU

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi on peruttu kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi. Ohjaaja tiedottaa kurssiosallistujia sähköpostitse. Kurssi järjestetään torstaina 10.12.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin

Juurileivontakurssi – Vaaleaa hapanjuurileipää

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 19.11.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Juurileivontakurssi – Vaaleaa hapanjuurileipää

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 16.9.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Kalankäsittelyn perusteet – TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 22.10.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille

English Afternoon Tea – TÄYNNÄ

Teetuokio englantilaiseen tyyliin vie matkalle teemakujen maailmaan – saisiko olla darjeelingia, assamia vai kenties rooibosta? Kattaukseen kuuluvat tietenkin itseoikeutetut teen seuralaiset: houkuttelevat voileivät, skonssit ja sitruuna-marenkipiiras. Entä miten valmistuvat legendaariset Bara Brith ja Victoria Sponge? Tämän kurssin jälkeen nämä herkut rikastuttavat myös arkisia teehetkiä kotona. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 26.9.2020 klo 10.00-13.30. Kurssi pidetään

Parasta arkiruokaa 3: Parhaat vegeruoat- TÄYNNÄ

Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla opitaan valmistamaan helppoja, edullisia, nopeita koko perheelle maistuvia kasvisruokia. Kurssilla valmistetaan herkullinen ateriakokonaisuus, pääroolissa erilaiset kasvikset ja kasviproteiinit. Kurssilla saat vinkkejä arjen ruoanlaiton helpottamiseksi. Opit lisää ruoanlaiton perustekniikoista, erilaisista raaka-aineista ja maustamisesta. Kurssi järjestetään maanantaina 16.11.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.

Ässäkokki-kurssi lapsille Vantaalla – PERUTTU

HOK-Elanto järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin maanantaina 5.10. 2020 Vantaalla, Kilterin koulun kotitalousluokassa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä

Ihmeellinen Intia -TÄYNNÄ

Intialainen ateria hurmaa makujen kirjolla ja mausteiden tuoksulla! Intilainen keittiö on monipuolinen ja alueellisesti kirjava. Kurssilla valmistetaan ateriakokonaisuus, joka koostuu eri ruokalajeista ympäri Intiaa. Tutuiksi tulevat mm. makeantuliset curryt, dosa-letut ja hedelmäiset chutney-kastikkeet. Intialainen ateria on värikäs ja kasviksia käytetään monipuolisesti. Täyteläisen kokonaisuuden jäljiltä olo on kuitenkin kevyt. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 14.11.2020 klo