Kreikkalainen keittiö

Kreikkalainen keittiö on yksi Välimeren aarteista! Maistuvat ja täyttävät ruoat ovat usein yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat esimerkiksi oliiviöljy, erilaiset kasvikset ja juustot. Kurssilla opit, miten valmistuvat esimerkiksi musaka ja spanakopita-piiraat, jälkiruokaa unohtamatta. Tervetuloa yhden illan makumatkalle!  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 13.10.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Kastiketta, kiitos! – Huom! Kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina

Kiristyneiden koronarajoitusten takia kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina 16.12.2020 klo 17-19. Kurssin ohjaaja on sinuun yhteydessä sähköpostitse. Samettinen kastike kruunaa ruuan kuin ruuan! Onnistumiseen vaaditaan vain yksinkertaiset, hyvät raaka-aineet ja lopputulos on taattu. Kurssilla valmistetaan mm. klassiset béchamel ja hollandaise, joita muokkaamalla makuelämysten mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään keskiviikkona 16.12.2020 klo 17.00–19.00.  HUOM! Kurssi järjestetään etäopetuksena. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia

Ilmastoruokaa

Haluatko oppia valmistamaan herkullista ruokaa ympäristöä kunnioittaen? Ilmastoystävällisen aterian perustana ovat kauden kasvikset, sienet, marjat, kala ja riista. Kurssilla valmistetaan ilmastoystävällinen illallinen käyttäen tuttuja raaka-aineista kekseliäillä tavoilla. Kurssilla saat myös lisätietoa ruokavalintojen ilmastovaikutuksista. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 6.10.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille

Juurileivontakurssi – Gluteenitonta juurileipää

Opi leipomaan maukasta, rapeakuorista ja hyvin säilyvää hapanjuurileipää gluteenittomasti! Kurssilla leivotaan erityyppisiä leipiä yhteiseen iltapalapöytään muun muassa tattarista, riisijauhosta, teffjauhoista ja gluteenittomista kaurajauhoista. Jokainen saa kurssilta mukaan gluteenittoman hapanjuuren. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 28.10.2020 klo 17.00-21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen,

Ässäkokit Porvoo

Varuboden-Osla Handelslag järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin kesälomalla to 6.8. Porvoossa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Kurssi

Ässäkokki-kurssi lapsille Kirkonummella

Varuboden-Osla Handelslag järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin lauantaina 26.9. Kirkkonummen Masalassa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta,

Ässäkokit Porvoo

Varuboden-Osla Handelslag järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin kesälomalla ti 11.8. Porvoossa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Kurssi

Kesäkuun Pikkukokit 15.-18.6. -PERUTTU!

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma 15.6. – to 18.6. klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 120 €, marttajäsenille 110 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Ilmoittautuminen

Villiyrttejä lautasella – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkudrinkistä jälkiruokaan. Ruoanvalmistuksessa tutuiksi tulevat kulloisenkin päivän saaliin mukaan vaihtelevasti esimerkiksi voikukat, poimulehdet, siankärsämö, nokkonen, horsma, vuohenputki ja käenkaali. Kurssilla annetaan myös vinkkejä villivihannesten keräämiseen ja käsittelyyn. Kurssi järjestetään 11.8.2020 klo 17–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Jätkäsaaressa, osoitteessa Välimerenkatu 14, 00220

Kalankäsittelyn perusteet – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 12.8.2020 klo: 17.00 – 21.00.