Lähi-idän keittiöt – TÄYNNÄ

Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet, tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan muun muassa maukasta baba ghanoush -munakoisotahnaa, raikasta tabbouleh-lisuketta ja mausteista ras el hanout -kuskuslisäkettä, makeita jälkiruokia

Kasvisten fermentointi – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Hapattaminen on huippu juttu! Hapattaminen on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin ja jokainen pääsee valmistamaan oman hapankaalin kotiin vietäväksi. Myös kimchin ja jogurtin valmistus tulevat tutuiksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 5.8.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin

Elokuun Pikkukokit 3.-6.8.

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma 3.8.-to 6.8. klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 120 €, marttajäsenille 110 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Ilmoittautuminen kurssille sulkeutuu

Ihmeellinen Intia – TÄYNNÄ

Mausteiset tuoksut sekä makeantuliset ja samettisen pehmeät maut yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi tämän kurssin ruuissa. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. palak paneer, butter chicken, peruna-kukkakaalicurry ja chutney-kastikkeet. Runsaista mauista huolimatta aterian jälkeen olo voi silti olla kevyt. Kurssimateriaali vie matkalle Intian sydämeen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 17.2.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa.

Kokataan yhdessä Välimerellistä – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Lasten ja aikuisten yhteisellä kokkauskurssilla valmistetaan herkullinen välimerellinen ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 22.8.2020 klo: 10.00 – 13.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 60 € (sisältää

Kesäkuun Pikkukokit 1.-4.6.- PERUTTU!

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma 1.6. – to 4.6. klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 120 €, marttajäsenille 110 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Ilmoittautuminen

Tuorepastaa – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Opi valmistamaan itse pastaa! Valmistamme erilaisia pastoja pastakoneella ja kaulien. Pastojen kanssa teemme erilaisia kastikkeita ja lisukkeita. Ihastu pastan monipuoliseen maailmaan hurmaavista perunagnocchista täytettyihin ravioleihin. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 13.8.2020 klo 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Lisää kalaruokaa arkeen – KORVAAVA KURSSI – PERUTTU

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Kalaruoat ovat maistuvia, terveellisiä ja nopeita valmistaa. Tällä kurssilla käytämme monipuolisesti erilaisia kaloja ja kalavalmisteita, kuten tuoretta kotimaista kalaa, säilykkeitä ja pakastekalaa. Luvassa runsaasti herkullisia ruokia, joilla saat kalan osaksi arkiruokavaliota! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään perjantaina 11.9.2020 klo 17–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa

Etiopian makuja – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Kiinnostavan ruokamaan Etiopian keittiön peruselementit ovat hapan ja mausteinen makumaailma, runsas kasvisten käyttö ja pitkään haudutetut liharuoat. Berbere-maustesekoitus antaa ruoalle punaisen värin ja tulisen maun. Tule ihastumaan happamaan injera-leipään ja maukkaisiin wot- ja alichapatoihin! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 21.8.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään

Pohjois-Italia – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Vahvan ruokaperinteen omaavasta Pohjois-Italiasta ovat kotoisin monet kuuluisat raaka-aineet, kuten parmesaani, gorgonzola, parmankinkku ja balsamietikka. Kurssikerralla tutustumme alueen ruokakulttuuriin ja valmistamme muun muassa täyteläistä risottoa, pesto genovesea ja hasselpähkinätorttua. Polentaa unohtamatta. Kurssi järjestetään 27.8.2020 klo 17–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.