Viehättävä Vietnam – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa, riisipaperirullia ja vietnamilaisia

Ilmastoruokaa – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Haluatko oppia valmistamaan herkullista ruokaa ympäristöä kunnioittaen? Ilmastoystävällisen aterian perustana ovat kauden kasvikset, sienet, marjat, kala ja riista. Kurssilla valmistetaan ilmastoystävällinen illallinen käyttäen tuttuja raaka-aineista kekseliäillä tavoilla. Kurssilla saat myös lisätietoa ruokavalintojen ilmastovaikutuksista. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään perjantaina 7.8.2020 klo: 17.00 – 20.30. Kurssi

Viehättävä Vietnam – TÄYNNÄ

Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa, riisipaperirullia ja vietnamilaisia täytettyjä lettuja. Kurssi järjestetään 3.3.2020 klo 17–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,

Villiyrttejä lautasella – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkudrinkistä jälkiruokaan. Ruoanvalmistuksessa tutuiksi tulevat kulloisenkin päivän saaliin mukaan vaihtelevasti esimerkiksi voikukat, poimulehdet, siankärsämö, nokkonen, horsma, vuohenputki ja käenkaali. Kurssilla annetaan myös vinkkejä villivihannesten keräämiseen ja käsittelyyn. Korvaava urssi järjestetään 10.8.2020 TAI 11.8. klo 17–20.30 – päivä ilmoitettu suoraan osallistujille

Ruisleipää hapanjuureen – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Leipätaikinan vaivaaminen ja vastapaistetun leivän lumoava tuoksu tekevät arjesta juhlaa! Ruisleivän leipominen onnistuu tavallisessa sähköuunissa: leipomisessa tarvitaan vain aikaa ja malttia. Mukaasi kurssilta saat lämpimän leivän ja taikinajuuren. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 6.8.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Hurmaava Thaimaa – TÄYNNÄ

Thai-ateriassa makeat, suolaiset, kirpeät, voimakkaat ja tuliset maut kohtaavat toisensa sulassa sovussa. Thaimaalaisessa keittiössä makua antavat esimerkiksi kala- ja osterikastikkeet, currytahnat, inkivääri, chilit, kookos ja lime. Kurssilla valmistetaan mm. tulista porkkanasalaattia, kevätkääryleitä ja chili-katkarapuja. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 20.1.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €,

Karjalaiset piiraat – TÄYNNÄ

Suussa sulavia karjalanpiirakoita ohra- ja riisitäytteillä, lanttusupikkaita ja marjarönttösiä. Tutuiksi tulevat myös ilomantsilaiset vatruskat, mahalleen makkuajat sekä tapuntaiset. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 22.1.2020 klo: 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet

Kiinan Sichuan – TÄYNNÄ

Mausteinen Sichuanin eli Setšuanin ruoka on hurmannut monet suomalaiset. Ruoissa käytetään runsaasti papuja, tofua ja erilaisia maustekastikkeita, soijaa, seesamiöljyä ja tietenkin jännittävää sichuaninpippuria, jonka sanotaan olevan sichuanilaisen keittiön sydän. Kurssilla valmistetaan muun muassa mapo-tofua, wonton-nyyttikeittoa ja kung pao-kanawokkia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 11.3.2020 klo: 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.

Ihanat kakut! – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Kevään ja kesän juhlapöydissä huomion vangitsee kaunis kakku. Se voi olla perinteinen täytekakku, suussa sulava moussekakku tai täyteläinen suklaakakku. Kurssin aikana perehdytään erilaisten kakkujen valmistukseen ja illan päätteeksi katetaan yhteinen kakkubuffetpöytä, jonka ääressä pääsee maistelemaan yhdessä valmistettuja herkkuja. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 29.8.2020

Sri Lankan makuja – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Sri Lankan paratiisisaari on kuuluisa paitsi upeasta luonnostaan myös maukkaista ruuistaan! Tyypillisiä raaka-aineita srilankalaisessa keittiössä ovat kookos, chili, intialaiset mausteet, kala, kasvikset ja trooppiset hedelmät. Kurssilla tulevat tutuiksi muun muassa sour fish curry, dhal-linssicurry, pol sambol -kookoslisuke sekä tyypillinen srilankalainen katuruoka kottu roti. Tietoa