Kalankäsittelyn perusteet – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Vai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 4.8.2020 klo: 17.00 – 21.00.

Kalankäsittelyä talven sesonkikaloista – Kalankäsittelyn jatkokurssi- TÄYNNÄ!

Miten made nyljetään – entä miten hauki saadaan ruodottomaksi? Tällä kurssilla opit käsittelemään myös haastavampina pidettyjä kaloja. Valmistamme sesongin kaloista monipuolisen aterian, joka koostuu kalaherkuista ympäri maailman. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 13.2.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Voileipäkakkuja juhlapöytään – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Voileipäkakut kruunaavat juhlapöydän. Tule valmistamaan herkullisia ja kauniisti koristeltuja voileipäkakkuja erilaisin liha-, kala- ja kasvistäyttein. Valmistamme mm. punajuurivuohenjuustokakkua, savulohileivoksia ja paljon muuta. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 29.8.2020 klo 16-19.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40

Georgialaista kasvisruokaa – TÄYNNÄ

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssin kaikki ruoat sopivat lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön! Kurssi järjestetään 16.1.2020 klo 17–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).

Gluteenitonta hapanjuurileipää- TÄYNNÄ!

Opi leipomaan maukasta, rapeakuorista ja hyvin säilyvää hapanjuurileipää gluteenittomasti! Paistamme gluteenittomia leipiä ja valmistamme samalla iltapalaa yhteiseen pöytään. Kurssilla leivotaan erilaisia leipiä mm. tattarista, riisijauhosta, teffistä ja gluteenittomista kaurajauhoista. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 12.3.2020 klo 17.00-21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen,

Italian Sisilia – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Sisilialainen keittiö on täynnä muhkeita makuja; munakoisoa, meren antimia, sitrushedelmiä ja erilaisia juustoja. Kurssilla valmistetaan mm. kalapataa ja munakoisomuhennosta sisilialaisittain sekä herkullisia arancini-risottopalleroita. Tule ihastumaan Sisilian makuihin! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 3.8.2020 klo: 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.

Ruisleipää hapanjuureen – TÄYNNÄ

Leipätaikinan vaivaaminen ja vastapaistetun leivän lumoava tuoksu tekevät arjesta juhlaa! Ruisleivän leipominen onnistuu tavallisessa sähköuunissa: leipomisessa tarvitaan vain aikaa ja malttia. Mukaasi kurssilta saat lämpimän leivän ja taikinajuuren. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 30.1.2020 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Makkaroita itse tehden – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Herkullisia raakamakkaroita itse tehden! Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti makkaroita omaan makuun. Kurssilla opit makkaranteon perustekniikat ja saat vinkkejä, joiden avulla makkarat onnistuvat kotonakin. Teemme yhdessä neljä erityyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden. Kurssi järjestetään 10.8.2020 klo 17–21.00 Kurssi

Kasviproteiinit lautasella – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Haluaisitko vähentää lihan syöntiä ja lisätä kasvisten määrää omassa ruokavaliossasi? Tällä kurssilla opit valmistamaan ruokia monipuolisesti erilaisista kasviproteiineista. Valmistamme herkullisen kasvisruoka-aterian alkupalasta jälkiruokaan. Lisäksi saat tietoa kasvisruokailijan ravitsemuksesta ja erilaisista proteiininlähteistä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 4.9.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3

Brasilialainen ruokakarnevaali- KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Brasilialaisessa keittiössä on aina karnevaalit! Keskeisimpiä raaka-aineita ovat liha, pavut, kala, kookos, maniokki, riisi ja Amazonin trooppiset hedelmät. Kurssilla kokataan mm. moqueca-kalapataa sekä feijoada-papupataa, joka on yksi Brasilian perinteisimmistä ruuista. Leivonnaisista valmistamme pão de queijo -juustoleipäsiä ja brigadeiro de chocolate -suklaapalleroita. Tudo bem! Tietoa