Japanilainen ilta TÄYNNÄ

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. ramen-keittoa ja okonomiyaki-pannukakkua. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 4.11.2019 klo 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,

Kalankäsittelyn perusteet – TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 19.09.2019 klo: 17.00 – 21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on

Kastiketta, kiitos! TÄYNNÄ

Samettinen kastike kruunaa ruuan kuin ruuan! Onnistumiseen vaaditaan vain yksinkertaiset, hyvät raaka-aineet ja lopputulos on taattu. Kurssilla valmistetaan mm. klassiset béchamel ja hollandaise, joita muokkaamalla makuelämysten mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 17.12.2019 klo: 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 €

Vegaaniruokaa – TÄYNNÄ

Millaisista raaka-aineista saa valmistettua maukasta ja ravitsemuksellisesti tasapainoista vegaaniruokaa? Entä miten valmistaa makeita herkkuja vegaanisesti? Kurssilla saat tietoa ja käytännön osaamista vegaaniruokaan liittyen. Valmistamme kurssikerralla vegaanisen ateriakokonaisuuden. Lisäksi saat tietoa vegaanin ravitsemuksesta ja erilaisista proteiininlähteistä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 7.10.2019 klo 17–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50

Maistuvat merenelävät TÄYNNÄ

Merenelävistä saa loihdittua monenlaisia herkullisia ruokia. Erilaiset meren antimet kuten scampit ja simpukat ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Merenelävät ruokakurssilla perehdymme erilaisten merenelävien käsittelyyn ja niiden ruoaksi valmistamiseen. Valmistamme kurssikerran aikana monipuolisen aterian alkupaloista jälkiruokaan. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 21.11.2019 klo: 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50

Kreikkalainen keittiö – TÄYNNÄ

Kreikkalainen keittiö on yksi Välimeren aarteista! Maistuvat ja täyttävät ruoat ovat usein yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat esimerkiksi oliiviöljy, erilaiset kasvikset ja juustot. Kurssilla opit, miten valmistuvat esimerkiksi musaka ja spanakopita-piiraat, jälkiruokaa unohtamatta. Tervetuloa yhden illan makumatkalle! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 5.9.2019 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3

Vegaanin joulu- TÄYNNÄ

Mitä kattaa vegaanin joulupöytään? Entä miten valmistaa makeita jouluherkkuja vegaanisesti? Kokkaamme yhdessä niin perinteisisiä jouluruokia ja -makuja vegaanisina versioina sekä kokeilemme joulupöydän uusia suosikkeja. Valmistamme kurssikerralla aterian alkuruoasta jälkiruokaan. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 16.12.2019 klo 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 €

Chileläinen illallinen

Chilen kalatoreille on vaikea vetää vertoja – onhan maalla lähes 4300 kilometriä pitkä rantaviiva! Monien kala- ja äyriäislajien lisäksi myös avokado, sitruuna, maissi ja tuoreet yrtit ovat ominaisia raaka-aineita chileläisessä keittiössä. Kurssilla valmistetaan herkullisia ruokalajeja muun muassa merenelävistä, kuten paila marina -keittoa, katkarapu-juustoempanadoja sekä gratinoituja parmesan-simpukoita. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 03.09.2019 klo 17.00 –

Brasilialainen ruokakarnevaali

Brasilialaisessa keittiössä on aina karnevaalit! Keskeisimpiä raaka-aineita ovat liha, pavut, kala, kookos, maniokki, riisi ja Amazonin trooppiset hedelmät. Kurssilla kokataan mm. moqueca-kalapataa sekä feijoada-papupataa, joka on yksi Brasilian perinteisimmistä ruuista. Leivonnaisista valmistamme pão de queijo -juustoleipäsiä ja brigadeiro de chocolate -suklaapalleroita. Tudo bem! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 10.09.2019 klo 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään

Ruokamatka Peruun

Perulaista keittiötä pidetään yhtenä maailman parhaista, eikä ihme! Historian myötä perulainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita niin inka-intiaanien perinteistä kuin Espanjan, Italian, Kiinan ja Japanin ruokakulttuureista. Lopputuloksena on erityislaatuinen ja monipuolinen, mutta harmoninen makumaailma. Kurssilla opettelemme valmistamaan tietysti perulaista cevicheä sekä anticuchos-lihavartaita ja suspiro limeño -jälkiruokaa. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 01.10.2019 klo: 17.00 – 20.30.