Juurileivontakurssi – Ruisleipää juureen – TÄYNNÄ

Leipätaikinan vaivaaminen ja vastapaistetun leivän lumoava tuoksu tekevät arjesta juhlaa! Ruisleivän leipominen onnistuu tavallisessa sähköuunissa: leipomisessa tarvitaan vain aikaa ja malttia. Mukaasi kurssilta saat lämpimän leivän ja taikinajuuren. Leivomme myös ruisjuurella maustettua vaaleaa leipää ja valmistamme suolaista iltapalaa yhteiseen pöytään. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 6.3.2019 klo 17-21. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on

Villiyrttejä lautasella – TÄYNNÄ

Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkudrinkistä jälkiruokaan. Ruoanvalmistuksessa tutuiksi tulevat kulloisenkin päivän saaliin mukaan vaihtelevasti esimerkiksi voikukat, poimulehdet, siankärsämö, nokkonen, horsma, vuohenputki ja käenkaali. Kurssilla annetaan myös vinkkejä villivihannesten keräämiseen ja käsittelyyn. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 25.5.2019 klo 10.00-13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen,

Hurmaava Thaimaa – TÄYNNÄ

Thai-ateriassa yhdistyvät monet maut, värit ja erilaiset raaka-aineet. Makeat, suolaiset, kirpeät, voimakkaat ja tuliset maut kohtaavat toisensa sulassa sovussa. Thaimaalaisessa keittiössä makua antavat esimerkiksi kala- ja osterikastikkeet, currytahnat, inkivääri, chilit, kookos ja lime. Kurssilla valmistetaan mm. tulista papajasalaattia, kevätkääryleitä ja chili-katkarapuja. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 21.5.2019 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan

Ruokamatka Peruun – TÄYNNÄ

Perulaista keittiötä pidetään yhtenä maailman parhaista, eikä ihme! Historian myötä perulainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita niin inka-intiaanien perinteistä kuin Espanjan, Italian, Kiinan ja Japanin ruokakulttuureista. Lopputuloksena on erityislaatuinen ja monipuolinen, mutta harmoninen makumaailma. Kurssilla opettelemme valmistamaan tietysti perulaista cevicheä, joka on ehkä perulaisen keittiön tunnetuin ruoka. Tutuiksi tulevat myös anticuchos-lihavartaat sekä suspiro limeño -jälkiruoka. Tietoa

Juurileivontakurssi – Vaaleaa hapanjuurileipää – TÄYNNÄ

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit hapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän paistamiseen kotiuunissa. Omien leipätaikinoiden teon lomassa

Voileipäkakkuja juhlapöytään – TÄYNNÄ

Voileipäkakut kruunaavat juhlapöydän. Tule valmistamaan herkullisia ja kauniisti koristeltuja voileipäkakkuja erilaisin liha-, kala- ja kasvistäyttein. Valmistamme mm. punajuurivuohenjuustokakkua, savulohileivoksia ja paljon muuta. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 11.4.2019 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen voileipäkakku-pöydän ja

Lisää kalaruokaa arkeen – TÄYNNÄ

Kalaruoat ovat maistuvia, terveellisiä ja nopeita valmistaa. Tällä kurssilla käytämme monipuolisesti erilaisia kaloja ja kalavalmisteita kuten tuoretta kotimaista kalaa, säilykkeitä ja pakastekalaa. Luvassa runsaasti herkullisia ruokia, joilla saat kalan osaksi arkiruokavaliota. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 05.03.2019 klo 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 €

Georgialaista kasvisruokaa – TÄYNNÄ

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssin kaikki ruoat sopivat lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön! Kurssi järjestetään 30.1.2019 klo 17–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen

Juurileivontakurssi – Vaaleaa hapanjuurileipää – TÄYNNÄ

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit hapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän paistamiseen kotiuunissa. Omien leipätaikinoiden teon lomassa

Lähi-idän brunssi – TÄYNNÄ

Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet, tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan muun muassa maukasta baba ghanoush -munakoisotahnaa, raikasta tabbouleh-lisuketta ja mausteista ras el hanout -kuskuslisäkettä, makeita jälkiruokia