Hauskaa hapatusta

Hapattaminen on huippu juttu! Se on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin ja jokainen pääsee valmistamaan oman hapankaalin kotiin vietäväksi. Myös kimchin ja jogurtin valmistus tulevat tutuiksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 28.3.2019 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille

Kasviproteiinit lautasella – TÄYNNÄ

Haluaisitko vähentää lihan syöntiä ja lisätä kasvisten määrää omassa ruokavaliossasi? Tällä kurssilla opit valmistamaan ruokia monipuolisesti erilaisista kasviproteiineista. Valmistamme herkullisen kasvisruoka-aterian alkupalasta jälkiruokaan. Lisäksi saat tietoa kasvisruokailijan ravitsemuksesta ja erilaisista proteiininlähteistä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 22.1.2019 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 €

Japanilainen ilta – TÄYNNÄ

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet: kala, riisi ja erilaiset vihannekset. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin tavoitteluun. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 18.2.2019 klo 17.00-20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40

Kreikkalainen keittiö

Kreikkalainen keittiö on yksi Välimeren aarteista! Maistuvat ja täyttävät ruoat ovat usein yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat esimerkiksi oliiviöljy, erilaiset kasvikset ja juustot. Kurssilla opit, miten valmistuvat esimerkiksi musaka ja spanakopita-piiraat, jälkiruokaa unohtamatta. Tervetuloa yhden illan makumatkalle! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 8.4.2019 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin

Kalankäsittelyn perusteet – PERUTTU

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. HUOM! Kurssilla käsiteltävät kalalajit vaihtelevat ja riippuvat kalan saannista. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 07.02.2019 klo 17.00 – 21.00. Kurssi pidetään Helsingin

English afternoon tea – TÄYNNÄ

Teetuokio englantilaiseen tyyliin vie matkalle teemakujen maailmaan – saisiko olla darjeelingia, assamia vai kenties rooibosta? Kattaukseen kuuluvat tietenkin itseoikeutetut teen seuralaiset: houkuttelevat voileivät, skonssit ja sitruuna-marenkipiiras. Entä miten valmistuvat legendaariset Bara Brith ja Victoria Sponge? English Afternoon Tean jälkeen nämä herkut voivat rikastuttaa myös arkisia teehetkiä kotona. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 27.4.2019 klo 10-13.30. Kurssi

Korealainen ateria – TÄYNNÄ

Pöydässä notkuu tusina eri herkkuja, jotka koostuvat viidestä eri väristä ja mausta. Korea sijoittuu kahden vahvan ruokakulttuurimaan, Kiinan ja Japanin väliin, sen erottaa kuitenkin naapurimaistaan etenkin runsas mausteiden käyttö. Ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. soijakastikkeella, inkiväärillä ja seesaminsiemenillä. Kurssilla valmistamme mm. maailman terveellisimmäksi ruoaksikin mainostettua kimchiä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 4.2.2019

Makumatka Meksikoon – TÄYNNÄ

Meksikolainen ruoka on täynnä ihania värejä sekä vahvoja ja raikkaita makuja! Esimerkiksi chili, lime, korianteri, avokado, tomaatti, maissi ja suklaa ovat olennainen osa meksikolaista ruokakulttuuria. Kurssilla valmistuvat muun muassa maissitortillat eli tacot ja tostadat erilaisilla täytteillä, chilaquiles-annos sekä suussa sulava mole-kastike. Bienvenidos! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 26.2.2019 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,

Juurileivontakurssi – Ruisleipää juureen – TÄYNNÄ

Leipätaikinan vaivaaminen ja vastapaistetun leivän lumoava tuoksu tekevät arjesta juhlaa! Ruisleivän leipominen onnistuu tavallisessa sähköuunissa: leipomisessa tarvitaan vain aikaa ja malttia. Mukaasi kurssilta saat lämpimän leivän ja taikinajuuren. Leivomme myös ruisjuurella maustettua vaaleaa leipää ja valmistamme suolaista iltapalaa yhteiseen pöytään. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 26.1.2019 klo 10-14. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta

Makkaroita itse tehden – PERUTTU

Haluatko opetella tekemään itse raakamakkaroita? Tämä kurssi on sinua varten! Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti makkaroita omaan makuun. Kurssilla opit makkaranteon perustekniikat ja saat vinkkejä, joiden avulla makkarat onnistuvat kotonakin. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 26.3.2019 klo 17 – 21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille