Kesän maut talteen- Säilöntä webinaari
Ruokailoa ikävuosiin -ketjukoulutus martoille
Tasapainoinen ruokavalio pitää mielen virkeänä, ylläpitää terveyttä ja edistää hyvinvointia läpi elämän. Ruokailoa ikävuosiin -koulutuksesta saat ideoita monipuolisten ja ikäsi huomioivien aterioiden valmistamiseen. Koulutus sisältää luennon, jonka lisäksi valmistamme helpon ja maistuvan lounaan. Koulutus antaa valmiudet järjestää ruokailoa ikävuosiin -kurssin omalle yhdistykselleen. Tietoa ketjukoulutuksesta Koulutus järjestetään keskiviikkona 5.4.2023 klo 11-14.00. Koulutus pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa
Ruokamarttojen etäketjukoulutus Kaikkea kaurasta
Martoille suunnattu ketjukoulutus, miten ihanan monipuolinen kotimainen kaura on ja miten sitä voi hyödyntää eri tavoin ruoan valmistuksessa. Etäkoulutuksessa keskustellaan kauran hyvistä vaikutuksista ja puolista sekä jokainen voi valmistaa herkullisen menun kauraa käyttäen. Kurssilla saa myös ideoita marttaillan järjestämiseen. Tietoa koulutuksesta Kurssi järjestetään tiistaina 9.5.2023 klo 16-18.30 Opettaja lähettää n. 3 arkipäivää aiemmin kurssipaketin, joka
Vaaleaa hapanjuurileipää – TÄYNNÄ
Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 30.3.2023 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin
Filippiinien makuja -verkkoruokakurssi – PERUTTU
Filippiiniläinen ruokakulttuuri on maistuva sekoitus perinteistä malajilaista, kiinalaista, espanjalaista ja meksikolaista ruokaa! Kurssilla valmistetaan viinietikassa marinoitua adobo-kanaa, paistettua valkosipuliriisiä sekä maukasta papukeittoa mungpavuista. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 20.4.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit sekä Teams-linkki lähetetään siihen sähköpostiin,
Persialainen keittiö -verkkoruokakurssi
Ruusuvettä, granaattiomenaa, sitrushedelmiä, yrttejä, pähkinöitä, riisiä ja paksua jugurttia! Persialainen keittiö hurmaa kasvisten monipuolisella käytöllä sekä raikkailla mauillaan. Keittiön kulmakivi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan iranilainen riisi, josta valmistetaan kurssilla sahramilla maustettu ja rapeaksi paistettu tahdig. Lisäksi valmistamme fesenjoon-kanapataa saksanpähkinöillä ja granaattiomenalla, uunikikherneitä ja kurkku-jugurttikastiketta. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 2.3.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää n.
Kalaa kestävästi -verkkoruokakurssi PERUTTU
Haluatko oppia käyttämään erilaisia kotimaisia kaloja ruoanvalmistuksessa ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla opitaan valmistamaan erilaisia kalaruokia käyttäen tuoretta kotimaista kalaa että pakaste- ja säilyketuotteita. Opit valmistamaan terveellisiä, herkullisia ja nopeita kalaruokia. Kurssilla valmistetaan muun muassa kalapuikkoja ja ranskalainen kalakeitto bouillabaisse. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 9.3.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet,
Georgialaista kasvisruokaa – TÄYNNÄ
Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Tällä kurssilla keskitytään erityisesti georgialaisen keittiön moninaisiin kasvisruokiin ja kaikki valmistetut ruokalajit sopivat lakto-ovo-vegetaariseen ruokavalioon. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 13.2.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme
Espanjalaiset tapakset – TÄYNNÄ
Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Kurssilla valmistetaan mm. maukasta gazpacho-tomaattikeittoa, tortilla española -perunamunakasta, gambas al ajillo -katkarapuja ja tietysti raikasta sangriaa! Tule oppimaan perinteisten tapasten valmistus ja herkuttelemaan runsaan tapas-pöydän ääreen. Bienvenidos! Tietoa ruokakurssista