|

|

Maistuvat kyläjuhlat 26.8. kymmenellä kylällä

Haluaisitko matkata kanootilla Mujejärvelle maukkaiden retkieväiden kera, olla mukana istuttamassa tulevaisuuden kuusta, nauttia notkuvasta pitopöydästä ja ihailla satavuotiasta puutarhaa tai syödä ja tanssia yhdessä illan hämärtyessa. Nämä kaikki ja monia muita mahdollisuuksia Maistuvat kyläjuhlat tarjoavat lauantaina 26.8. Syödään yhdessä päivänä.

Suomen Luonnon päivänä 26.8. järjestetään erilaisia Maistuvia kyläjuhlia tai kokoonnutaan Maistuvat kyläjuhlat -hengessä joko itsenäisinä juhlina tai toisten tapahtumien ohessa ainakin kymmenellä kylällä: Kesälahti, Kiteen Juurikka, Rääkkylä Sata ja yksi harrastusta -tapahtumassa, Hammaslahti Reijolan Syyshavinoilla, Iiksi, Ilomantsi Karhufestivaaleilla, Polvijärven Kinahmo, Kontiolahden Pyytivaara, Nurmes ja Valtimo. Lisäksi järjestimme yhdet etkot 22.8. Lieksassa Metka-Kylätalolla.

Kaikki juhlat ovat nähtävillä nettisivuilla https://msl.fi/maistuvatkylajuhlat/missa-juhlitaan-26-8/ . Maistuvissa kyläjuhlissa löytyy ohjelmaa kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Nautitaan elokuisesta päivästä ja istutaan yhdessä yhden pöydän ääreen hyvän ruuan kera.

Maistuvien kyläjuhlien taustalla on Pohjois-Karjalan Martat ry:n ja Maaseudun Sivistysliiton Itä-Suomen aluekeskus ry:n yhteinen hanke (1.2.17-31.12.18), jonka puitteissa nämä järjestöt ovat kouluttaneet kyläläisiä. Koulutuksissa on ollut 1.2.2017 alkaen yhteensä 24 kylältä koulutettavia ja mukana on ollut 44 eri järjestöä, yhdistystä, lähiruokayrittäjää. Koulutukset ovat koostuneet ruokatuunauksista ja tapahtumatuottamisen koulutuksista. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseuturahasto sekä Joensuun seudun maaseutupalvelut, Keski-Karjalan maaseutupalvelut ja Pielisen-Karjalan kunnat. Lisätietoa hankkeen toiminnasta ja tämän syksyn juhlista: https://msl.fi/maistuvatkylajuhlat/. Osallistuvia tahoja on kehotettu käyttämään omissa some-kanavissaan #maistuvatkyläjuhlat #syödäänyhdessä.

Juhlien ohjelmat näet myös täältä: Juhlat 26.8.17 esitteet