|

|

Martat aloittaa kehitysyhteistyöhankkeen kolmen somalimaalaisen järjestön kanssa

Taloudellisia ja ravitsemistaitoja turvakotien asiakkaille ja vammaisten lasten perheille

Suomen ulkoministeriö on myöntänyt Marttaliitolle nelivuotisen rahoituksen somalimaalaisten haavoittuvassa asemassa olevien naisten ravitsemistaitojen ja taloudellisen aseman vahvistamiseksi. Hanke käynnistyy vuoden 2023 alussa.

Marttaliiton kumppanijärjestöt Somalimaassa

”Kohdemaa on Martoille uusi, mutta mukana olevat järjestöt ovat kokeneita ja tulemme oppimaan toisiltamme vuosien varrella. Martoille ominaista on teorian ja käytännön ruuanvalmistuksen yhdistäminen. Siitä hyötyvät monenlaiset osallistujat. Samalla työssämme tyttöjen ja naisten osaaminen ja itsetunto tutkitusti vahvistuu”, toteaa Marttaliiton kehittämispäällikkö Terhi Lindqvist.

Somalimaassa toimitaan yhteistyössä Barvaaqo Voluntary Organizationin, Women Action Advocacy and Progress Organizationin ja Somaliland Finnish Associationin kanssa. Helsingin ja Hargeisan yliopistojen ravitsemustieteen asiantuntijat tukevat osaamisellaan koulutusten järjestämistä.

Marttaliitto kiittää ulkoministeriötä luottamuksesta ja marttoja osallistumisesta omarahoituksen keräämiseen. Martat on tehnyt hankkeita Afrikassa jo 42 vuoden ajan, mikä tekee siitä pisimpään yhtäjaksoisesti kehitysyhteistyötä tehneen suomalaisen nais- ja kotitalousneuvontajärjestön.

Lue lisää Marttojen kehitysyhteistyöstä