Martat Afrikassa 40 vuotta

40 vuotta - kymmeniä tuhansia kohtaamisia. Vuonna 2020 Martat juhlivat työn merkeissä Afrikassa ja Suomessa. Lue lisää ja tule mukaan toimintaan, jolla on merkitys.

Martat Afrikassa 40 vuotta -juhlawebinaari

Marttaliitto järjesti 4.11. juhlawebinaarin, jossa käytiin läpi Marttojen roolia kansainvälisessä kehitysyhteistyössä ja suomalaisessa liikkeessä kohti reilumpaa maailmaa. Katso video tallenteena.

Annos Afrikkaa

40 vuoden ajan afrikkalaisia kumppaneitamme on vieraillut Suomessa ja marttoja kohdemaissa Afrikassa. Mikä onkaan meille kaikille yhteinen kiinnostuksen kohde? Tietysti ruoka! Kokemuksistamme on koottu Annos Afrikkaa -reseptivihko.

Annos Afrikkaa -reseptivihko

Haluatko tukea työtämme Afrikassa?

Martat Afrikassa 40 vuotta -video

Miten kaikki alkoi? Katso lyhyt video, jossa Marttojen kehitysyhteistyön ensimmäiset aktiivit kertovat työstään.

Lokakuu on marttayhdistysten puurokuu!

Lokakuu on puurojen sesonkia. Lokakuu on myös monessa marttayhdistyksessä aika tempaista kansainvälisten hankkeiden puolesta. Yksi varainkeruun muoto on keittää puuroja ja myydä niitä torilla, seurakunnan tiloissa tai kauppakeskuksessa.

Lue lisää

Historia

Neljän vuosikymmenen ajan olemme kohdanneet kymmeniä tuhansia naisia ja heidän perheitään Keniassa, Sambiassa, Zimbabwessa, Burkina Fasossa, Swazimaassa, Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.

Lue lisää kehitysyhteistyömme historiasta

Marjetta Karttusen työ Afrikassa

Kotitalousopettaja Marjetta Karttunen teki pitkän työuran kehitysyhteistyön parissa muun muassa Marttaliitossa. Dokumentti on katsaus hänen koko työuraansa yhtenä kehitysyhteistyön tiennäyttäjänä. Katso Ella Karttusen dokumentti.

Tarinat

Hankkeissa vuosien varrella mukana olleet tytöt ja naiset kertovat kokemuksistaan.

Lue tarinoita

Tue työtämme lahjoituksella

Tuellanne autamme naisten ja tyttöjen kouluttautumista, arjessa selviämistä ja hyvinvointia.

Lue lisää ja tee lahjoitus

Etiopian kynnyksellä

Etiopialaisen keittiön peruselementit ovat hapan ja mausteinen makumaailma, runsas kasvisten käyttö ja haudutetut liharuoat.

Makuja Kamerunista

Kamerunilaiselle ruokakulttuurille on ominaista monipuolinen kasvisten ja hedelmien käyttö sekä värikäs ja melko miedosti maustettu ruoka.

Syödään kuten Swazimaassa

Swazimaan ruokakulttuuria on höystetty siirtomaavaikutteilla. Tee, voileivät ja erilaiset pikkelssit, relissit sekä chutneyt ovat tuliaisia Brittiläisiltä siirtomaaisänniltä.