Kamerun
Apuasi tarvitaan kotitalous- ja yrittäjyyskurssien ja kerhotoiminnan järjestämiseksi Kamerunin naisille ja tytöille.
40 vuotta - kymmeniä tuhansia kohtaamisia. Vuonna 2020 Martat juhlivat työn merkeissä Afrikassa ja Suomessa. Lue lisää ja tule mukaan toimintaan, jolla on merkitys.
Marttaliitto järjesti 4.11. juhlawebinaarin, jossa käytiin läpi Marttojen roolia kansainvälisessä kehitysyhteistyössä ja suomalaisessa liikkeessä kohti reilumpaa maailmaa. Katso video tallenteena.
40 vuoden ajan afrikkalaisia kumppaneitamme on vieraillut Suomessa ja marttoja kohdemaissa Afrikassa. Mikä onkaan meille kaikille yhteinen kiinnostuksen kohde? Tietysti ruoka! Kokemuksistamme on koottu Annos Afrikkaa -reseptivihko.
Annos Afrikkaa -reseptivihkoHaluatko tukea työtämme Afrikassa?
Miten kaikki alkoi? Katso lyhyt video, jossa Marttojen kehitysyhteistyön ensimmäiset aktiivit kertovat työstään.
Lokakuu on puurojen sesonkia. Lokakuu on myös monessa marttayhdistyksessä aika tempaista kansainvälisten hankkeiden puolesta. Yksi varainkeruun muoto on keittää puuroja ja myydä niitä torilla, seurakunnan tiloissa tai kauppakeskuksessa.
Lue lisääTuemme köyhien tyttöjen ja naisten koulutusta ja elinkeinoja sekä heidän osallisuuttaan ja seksuaalioikeuksiaan. Ravitsemusneuvonta on osa kaikkea toimintaamme.
Neljän vuosikymmenen ajan olemme kohdanneet kymmeniä tuhansia naisia ja heidän perheitään Keniassa, Sambiassa, Zimbabwessa, Burkina Fasossa, Swazimaassa, Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.
Lue lisää kehitysyhteistyömme historiastaKotitalousopettaja Marjetta Karttunen teki pitkän työuran kehitysyhteistyön parissa muun muassa Marttaliitossa. Dokumentti on katsaus hänen koko työuraansa yhtenä kehitysyhteistyön tiennäyttäjänä. Katso Ella Karttusen dokumentti.
Hankkeissa vuosien varrella mukana olleet tytöt ja naiset kertovat kokemuksistaan.
Lue tarinoitaTuellanne autamme naisten ja tyttöjen kouluttautumista, arjessa selviämistä ja hyvinvointia.
Lue lisää ja tee lahjoitusEtiopialaisen keittiön peruselementit ovat hapan ja mausteinen makumaailma, runsas kasvisten käyttö ja haudutetut liharuoat.
Kamerunilaiselle ruokakulttuurille on ominaista monipuolinen kasvisten ja hedelmien käyttö sekä värikäs ja melko miedosti maustettu ruoka.
Swazimaan ruokakulttuuria on höystetty siirtomaavaikutteilla. Tee, voileivät ja erilaiset pikkelssit, relissit sekä chutneyt ovat tuliaisia Brittiläisiltä siirtomaaisänniltä.