|

|

Martat mukana Healthy Kids -hankkeessa

Martat ovat mukana kansainvälisessä Healthy Kids -ohjelmassa, jossa edistetään lasten terveyttä liikunnan ja monipuolisen ravinnon avulla: innostetaan syömään terveellisesti sekä kannustetaan liikkumaan.

Suomen Urheiluliitto organisoi Nestlè Healthy Kids -ohjelman Suomessa. Ohjelman ravitsemusasiantuntijana toimii Marttaliitto ja Terve Koululainen -hanke. Ohjelman toteuttajina toimivat Suomen Urheiluliiton alaisuudessa toimivat lähes 700 jäsenseuraa. Näiden jäsenseurojen on mahdollista hakea mukaan ohjelmaan keväällä 2014. Mukaan valitaan 20 paikkakuntaa eli 20 yleisurheiluseuraa. Toiminta alkaa elokuussa 2014.

Alakoululaisten iltapäiväkerhoissa haastetaan lapset mukaan hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen monipuoliseen maailmaan. Terve koululainen hankeen oppien mukaisesti lapset saavat kerhossa asiantuntevaa tietoa ravinnosta.

Aktiivisuushaaste on toimintamuoto kokoalakoululle. Siinä koululaiset mittelevät siitä, kuka on aktiivisin luokka. Jokaisella luokalla on oma aktiivisuushaasteensa, johon he pyrkivät ja siihen päästyään osallistuvat Marttaliiton Pikkukokki-kurssien ja keittokirjojen arvontaan.

Yläkouluilla näytään myös! Yläkouluilla järjestetään ravintoon ja liikuntaan perustuvia vierailuja. Paikallisen yleisurheiluseuran nuori tähtiurheilija ja Marttaliiton kotitalousneuvoja kertovat yläkoululaisille urheilijoiden ja ei-urheilevien nuorten ravitsemuksen ja liikunnan eroista.

Healthy Kids -hankkeessa tutkitaan myös lasten liikunta- ja ravintotottumuksista ennen ja jälkeen ohjelman aktiivisen vaiheen.


Lisätiedot:

Marttaliitto
Kaisa Härmälä, kehittämispäällikkö, ruoka ja ravitsemus
puh. 050 511 8007
kaisa.harmala@martat.fi

Suomen Urheiluliitto
Marjaana Pöntinen
puh. 050 352 5555, marjaana.pontinen@sul.fi