|

|

Martat mukana Ravintolapäivässä 16.5.

Tunnetko villiyrtit? Luonto tarjoaa keväisin monenlaisia syötäviä yrttejä. Martat kannustavat tutustumaan maanantimiin rohkeasti ja kokeilemaan yrttejä luovasti ruoanlaitossa: tuoreista yrteistä voi pyöräyttää vaikkapa keväänvihreän smoothien. Ravintolapäivänä 16.5. kaikki ovat tervetulleita Marttojen pop up –ravintoloihin eri puolella Suomea: martat mm. tutustuttavat villiyrtteihin ja opettavat valmistamaan villivihanneksista monenmoista tarjottavaa.

– Unohdamme helposti monipuolisen luonnon tarjoamat maanantimet ja sen, kuinka lähellä nuo ilmaiset villiherkut usein ovat, toteaa Marttojen kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen. Niitä hyödyntävä syö maukasta, terveellistä ja edullista lähiruokaa, saa hyötyliikuntaa ja oppii uutta. – Villikasviksista voi tehdä mitä vain! Ne toimivat salaattina, lisukkeena, mausteyrtteinä ja jopa pääruokana. Koko aterian voi rakentaa niiden varaan – jos niin halua, painottaa Hopsu-Neuvonen.

Aloittelijallekin sopivia ja helposti löytyviä vaihtoehtoja ovat voikukka, poimulehti ja piharatamo. Heti kauden alussa luonnosta löytää myös nokkosta, vuohenputkea, ketunleipää ja kuusenkerkkää. 

Ravintolapäivän tapahtumat

Nauti kevään vihreistä -smoothieohjeet

Kuuden yrtin kimara -esite

Lisätietoja: 

Arja Hopsu-Neuvonen, kehittämispäällikkö
050 511 8116
arja.hopsu-neuvonen(at)martat.fi

Kaisa Härmälä, kehittämispäällikkö
050 511 8007
kaisa.harmala(at)martat.fi


Marttaliitto ry

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö antaa jäsenilleen taitoja ja valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa kotitalous- ja puutarhaneuvonnan ammattilaiset järjestävät opetusta ja kursseja. Marttojen kotitalousneuvonta tavoitti vuonna 2014 lähes 140 000 henkilöä. Marttayhdistyksiä on 1300 ja niissä lähes 48 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin kotitalouskurssien, kädentaitojen, luentojen ja opiskelun merkeissä. https://www.martat.fi