|

|

Martat mukana turvaamassa perherauhaa

Suomeen julistettiin lauantaina 4.4. perherauha, joka haastaa kaikki huolehtimaan epävarmoina aikoina perheen hyvinvoinnista. Huolena on, että koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne lisää jännitteitä monissa perheissä.

A-klinikkasäätiön Lasisen lapsuuden ja Helsingin kaupungin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän ideoima julistus myös muistuttaa, että apua on saatavilla, jos perherauha särkyy. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjasivusto perherauhanjulistus.fi julkaistiin julistuksen yhteydessä. Sieltä löytyy tietoa toimijoista, jotka tarjoavat matalan kynnyksen apua. Avun äärelle kannattaa hakeutua heti.

Martat toimivat sen puolesta, että perheen arki sujuisi epävarman ja poikkeuksellisen tilanteen keskellä. Martat tarjoavat reaaliaikaista kotitalousneuvontaa chatin ja puhelimen välityksellä laajennetuin aukioloajoin. Maksuton palvelu on avoinna 9.4.2020 asti kello 919 ja 14.4.-31.5.2020 ma-su kello 10-19. Lisäksi Marttojen sivuilta paljon neuvoja ja vinkkejä arjen rytmittämiseen ja esimerkiksi perheen ruokahuoltoon.

Lisätietoja