|

|

Martta, tule mukaan maksuttomalle asumisen valmennuskurssille!

Suomen Asumisen Apu ja Marttaliitto ry tekevät vuonna 2023 yhteistyötä asumisen ennakoinnin puolesta. Yhteistyön tavoitteena on herättää noin 55+-ikäiset pohtimaan omaa tulevaisuuden asumista ja asumisen vaihtoehtoja ajoissa.

Suomen Asumisen Apu ry tarjoaa vuonna 2023 martoille vuorovaikutteisen kurssikokonaisuuden Asumisen valmennuskurssi – mahdollisuuksia ja ratkaisuja 55+-vuotiaille. Ilmoittautuminen kursseille alkaa helmikuun alussa, ks. lisätietoja alempaa.

Alkuvuonna toteutettavat alueelliset verkkokurssit ovat osa varautumisen teemavuotta Martoilla. Asumisen muutosten ennakointi vähentää myöhemmin asumisen pulmia.

– Toivottavasti moni martta innostuu lähtemään mukaan kevään verkkokursseille ja järjestää myös aiheesta marttailtoja, kannustaa Marttaliiton neuvonnan johtaja Teija Jerkku.

Neljän kerran kurssisarjalla kuulet erilaisista asumisratkaisuista, voit vaihtaa ajatuksia muiden kurssilaisten kanssa ja sinua opastetaan laatimaan oma asumissuunnitelma. Asiantuntijana valmennuskursseilla toimii Suomen Asumisen avun kehittäjä ja arkkitehti Päivi Rekula. Mukana on aina myös marttapiirin edustaja. Kurssi on etenevä, joten osallistumalla jokaiselle kurssikerralle saat parhaan hyödyn. Ota mukaan kurssille puolisosi, kaverisi tai lapsesi.

– Odotan mielenkiinnolla yhteisiä kursseja marttojen kanssa, joille tunnetusti oma koti ja omatoimisuus ovat tärkeitä asioita elämässä. Myös ikääntyvien läheisten asumisasioihin saa varmasti kurssilla virikkeitä, kommentoi Päivi Rekula.

Kurssi toteutetaan alueellisesti kolmessa ryhmässä. Jokaisella kurssikerralla kokoonnutaan klo 17.30–19 Teams-tapaamiseen oman alueen ryhmän kanssa. Ilmoittautuneet saavat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostin, jossa on oman ryhmän Teams-kokouslinkki ja tarkemmat osallistumisohjeet. Samaa linkkiä käytetään ryhmän jokaisessa tapaamisessa. Kaikki saavat myös linkin Martta-akatemiaan, jonne kurssiaineistot tallennetaan.

Kurssikertojen teemat

 1. kurssikerta: Asumisen alkukartoitus. Hyvän asumisen ylläpito. Asuminen ja muutokset. Erilaisia ikäasumisen ratkaisuja.
 2. kurssikerta: Toimiva asunto – mistä tietoa ja apua? Asumisen toimivuus. Apua arkeen. Esteettömyyden merkitys. Tietoa asuntomarkkinoista ja kustannuksista.
 3. kurssikerta: Omannäköinen elämä. Asumissuunnitelman työstöä. Voimavarat, toiveet ja tavoitteet. Mitä ikääntyvän on hyvä tietää kiinteistövälityksestä?
 4. kurssikerta: Toiveista totta. Kokemuksia ennakoimisesta. Vertaisarviointia ja sparrausta eteenpäin. Ensiaskeleita suunnitelman toteutukseen. Kurssin arviointi.

Kurssikertojen aikataulu alueittain

Ryhmä 1: Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan sekä Kainuun marttapiirien alueella asuvat

 • Sitovat ilmoittautumiset 6.2. mennessä: martat.fi/pohjois-pohjanmaa/tapahtumat
 • Yhteyshenkilö Heli Similä, Pohjois-Pohjanmaan Martat (heli.simila@martat.fi)
 • Ryhmä kokoontuu maanantaisin 13.2., 20.2., 27.2. ja 6.3. klo 17.30–19 Teamsissä

Ryhmä 2: Lounais-Suomen, Pirkanmaan, Hämeen ja Keski-Suomen marttapiirien alueella asuvat

 • Sitovat ilmoittautumiset 7.2. mennessä: martat.fi/ita-hame/tapahtumat
 • Yhteyshenkilö Tuulikki Uusitalo, Itä-Hämeen Martat (tuulikki.uusitalo@martat.fi)
 • Ryhmä kokoontuu tiistaisin 14.2., 21.2., 7.3. ja 14.3. klo 17.30–19 Teamsissä

Ryhmä 3: Uudenmaan, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Savon marttapiirien alueella asuvat

 • Sitovat ilmoittautumiset 9.2. mennessä: martat.fi/kymenlaakso/tapahtumat
 • Yhteyshenkilö Anne Saarikko, Kymenlaakson Martat (anne.saarikko@martat.fi)
 • Ryhmä kokoontuu torstaisin 16.2., 2.3., 9.3. ja 16.3. klo 17.30–19 Teamsissä

Ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki verkkovalmennukseen.

Järjestä myös marttailta

Olemme laatineet myös valmiin marttaillan mallin asumisen ennakoinnista.  Sen avulla on helppo toteuttaa keskusteleva tapahtuma omassa marttayhdistyksessä. Marttaillan malli löytyy täällä.

Lue lisää aiheesta

Marttojen nettisivuilta löytyy lisätietoja teemasta ja linkit myös asumisen testiin.

Facebook-live 19.1.

Tule kuulolle myös Martat vinkkaa -sivun Facebook-liveen 19.1.2023 kello 11.

Lisätietoja