|

|

Marttojen kässäkahvilapäivä 27.8. yhdistyksissä ja virtuaalisesti

Monet marttayhdistykset järjestävät torstaina 27.8. Marttojen valtakunnallisena kässäkahvilapäivänä kässäkahviloita eri puolilla Suomea. Päivän tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä käsitöiden ja marttailun pariin. Kässäkahviloissa korostuu yhdessä tekemisen ja oppimisen ilo. Tapahtumien toteutuksessa huomioidaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset.

Tämän linkin takaa löydät Kässäkahvilapäivän ohjeistuksen, reseptivinkit ja kaikki käsityöohjeet

Tule mukaan virtuaaliseen kässäkahvilaan 27.8. klo 17-19

Marttaliitto toteuttaa yhdistysten alueillaan toteuttamien kässäkahviloiden rinnalle virtuaalisen kässäkahvilan. Virtuaaliseen kässäkahvilaan ovat tervetulleita kaikki, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua yhdistysten järjestämiin tapahtumiin ja yhdistysten tapahtumista voidaan olla yhteydessä virtuaaliseen kässäkahvilaan.

Virtuaalisen kässäkahvilan linjat avataan 27.8. klo 16.45 ja kässäkahvila alkaa klo 17. Verkkotapahtuman ohjelmassa on kaikille yhteisiä sisältöjä ja työpajoja, joista kukin osallistuja voi osallistua yhteen. Filosofian tohtori, kansatieteen tutkija Anna Rauhala puhuu aiheenaan Rakas ja raskas neulonta. Työpajoissa tehdään sadonkorjuukortteja, tuunataan kirjailemalla ja tehdään makramee-töitä. Työpajan vetäjinä toimivat Laura Hakkarainen, Riikka Karppinen ja Sanna Peltoluhta. Välillä laitetaan käsityöharrastajan sormet ja hartiat liikkeelle yhdessä Mia Palosen kanssa ja lopuksi kerrotaan Martojen vuoden 2021 kässätempauksesta. Virtuaalista kässäkahvilaa johdattelevat Petra Alijärvi ja Marttaliiton kansalaistoiminnanjohtaja Reija Salovaara.

Ilmoittaudu virtuaaliseen kässäkahvilaan

Kässäkahvilapäivän kuvahaaste

Ota tai ottakaa kuva kässäkahvilastanne tai kässäkahvilapäivän ohjeilla tehdyistä käsitöistä ja niiden tekemisestä. Jaa kuva Instagramiin, Facebookiin tai Twitteriin aihetunnisteilla #kässäkahvila ja #martat. Käy myös tykkäämässä muiden kuvia. Kaikkien kuvia jakaneiden kesken arvotaan 5 kpl Marttojen parhaat villasukat -kirjaa ja 3 kpl Novitan lankapakettia. Lankapaketissa on 5 kerää Novitan 7 Veljestä Horisontti-uutuuslankaa, 1 kerä kutakin uutuusväriä eli yhteensä 500g/voittaja.