|

|

Marttojen kattauksessa ruokailoa ja arjen hyviä valintoja

Marttojen ruokavuosi etenee kestävän arjen merkeissä. Nautimme luonnontuotteista ja maustamme rohkeasti.

Marttapiirien järjestämillä kursseilla upotetaan kädet taikinaan ja kokeillaan uusia kasvisruokaohjeita. Ruokasesongit otetaan haltuun: tammikuu alkoi sitruksilla, helmikuussa on pakasteiden ja maaliskuussa säilykkeiden vuoro. Tarkoituksena on nauttia, ei säilyttää – haukata, ei hukata. Kohtuudella, totta kai.

Tänä vuonna avataan aistit ruuan maustamiselle. Käytämme kotimaisia perusraaka-aineita ja lainaamme makuja sekä mausteita toisista ruokakulttuureista.

Martat tarjoavat taitoja ja keinoja kestävän arjen toteuttamiseen. Kursseilla ja kotikeittiöissä pohditaan omia ruokavalintoja, otetaan haltuun uusia raaka-aineita ja kokeillaan erilaisia ohjeita. Suositaan monipuolisesti kotimaista kalaa ja käytetään runsaasti kasviksia. Vuoden luonnontuotteet – vuohenputki, mustikka ja mustatorvisieni – sekä vuoden vihannes, tomaatti, pääsevät esiin monessa muodossa. Sienet ovat martoille sydämen asia, ja syksyllä kokonainen viikko omistetaan jälleen sienille.

Marttojen uudet ruokaohjeet näkyvät vuoden aikana kurssiaineistoissa, Martat.fi:ssä, Martat-lehdessä, sosiaalisen media kanavissa ja Martat-sovelluksessa. Kestävästi arjessa -podcastin uudet jaksot ilmestyvät keväällä. Vieraina on kiinnostavia asiantuntijoita, joiden kanssa keskustellaan muun muassa ruokakasvatuksesta, kehorauhasta, arjen kemikaaleista, ruokahävikistä ja ympäristötunteista.

Tänä vuonna marttajärjestön teemoina ovat kohtaaminen ja yhdenvertaisuus. Kun kohtaamme arjessa tai juhlassa, kasvotusten tai digitaalisesti, tehdään se arvostaen ja kuunnellen. Makuasioista ei sovi kiistellä, mutta niistä sopii keskustella. Mikä onkaan herkullisempi aihe kohtaamisiin kuin ruoka?


Lisätietoa