|

|

Marttojen valtakunnallinen sienipäivä lauantaina 30.8.2014

Jo perinteeksi muodostuneessa Marttojen sienipäivässä koulutetut sienineuvojamme tutustuttavat kansalaisia monenlaisiin sieniin: ruokasieniin, näköislajeihin ja myrkkysieniin. Sienitapahtumat ympäri Suomen antavat paljon tietoa eri sienilajeista ja taitoja metsän herkkujen hyödyntämiseen. Tarjolla onkin vinkkejä sieniruokien valmistamiseen ja sienien säilöntään.

Tämän vuoden sienisatoa on jännitetty ympäri Suomen. Takana on hyvin vähäluminen talvi, kylmä alkukesä, sitten kuuma ja sateeton heinäkuu. Kantarelleja ja erilaisia punikkitatteja on kuitenkin löytynyt paikoitellen jonkin verran. Syksyn sienisato on vielä arvoitus, mutta sateiden ja viileiden öiden ansiosta satotoiveet ovat edelleen korkealla. Sienipäivä on hyvä startti sienikauteen!

Martat ovat mukana sienineuvonnalla myös Suomen luonnon päivän päätapahtumassa Haltiassa Espoossa. Päivä on osa Metsähallituksen luontopalveluiden ja Marttaliiton yhteistä Mennään eikä meinata -kampanjaa, joka kutsuu suomalaiset luontoon. Haltian kaikkiin näyttelyihin 30.8. on vapaa pääsy.

Haltian lisäksi sienineuvontaa ja sieniretkiä toteutetaan alueellisesti ympäri Suomen.

Lisää sieniasiaa:

Marttojen sienipäivän valtakunnalliset tapahtumat

Kokkaa sienistä -reseptejä

Säilöntäohjeita

Lisätietoja:

Marttaliitto ry
Arja Hopsu-Neuvonen, kehittämispäällikkö
puh. 050 511 8116
arja.hopsu-neuvonen (at) martat.fi