Säilöntäohjeet
Raaka-aineiden on oltava tuoreita ja raikkaita ja työvälineiden, tölkkien, pullojen ja sulkimien on puhtaita. Nopeus on valttia säilönnässä. Rivakka työtahti estää kaikkialla ilmassa olevia pieneliöitä saastuttamasta säilöttäviä tuotteita. Näillä sivuilla on tietoa eri säilöntämenetelmistä
Tuoresäilöntä
Osa marjoista sisältää runsaasti bentsoehappoa ja muita säilöviä aineita. Näitä marjoja voi säilöä hyvässä säilytyspaikassa ilman kuumennusta ja säilöntäaineita.
Kuivaaminen
Kuivaaminen on ikivanha säilöntämenetelmä, jota on alettu uudestaan arvostaa. Kuivatuissa tuotteissa mikrobit eivät voi elää, koska ne eivät saa riittävästi vettä.
Pakastaminen
Pakastaminen on helppo, nopea ja vaivaton tapa säilöä kesän satoa talvipäivien varalle.
Sienten suolaaminen
Sienten suolaus on vanha sienten säilöntätapa, joka sopii parhaiten kirpeille rouskuille.
Katso ohjeet