|

|

Modernia maakuntaruokaa -kirja

Modernia maakuntaruokaa -kirja on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Sen 95 ruokaohjetta on laadittu perinnereseptejä kunnioittaen, mutta rohkeasti uudistaen.

Jokainen maakunta saa oman menukokonaisuutensa, joissa hyödynnetään seudulle ominaisia ruokia ja raaka-aineita. Upeista kuvista välittyvät maakuntien tunnelmat ja vuoden kiertokulku. Kattauksissa kunnioitetaan vanhojen pitopöytien eleetöntä estetiikkaa ja tuodaan samalla esiin suomalaisen käsityöläisyyden aarteita.

Idean isä on Satokausikalenterin perustajana tunnettu Samuli Karjula. Toteutuksesta vastaavat ruoka-alan ammattilainen Juuli Hakkarainen ja valokuvaaja Kaisu Jouppi. Maakuntien ruokalajit on valittu Marttojen tietotaitoa apuna käyttäen ja kirjan leipäohjeet ovat Marttojen käsialaa. Kirja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Siirry tästä kirjan sivulle Martanpuotiin