|

|

Pohjois-Karjalan martat mukana maakuntapäivässä 25.8.2018

Pohjois-Karjalan maakuntapäivää vietetään ensimmäisen kerran lauantaina 25.8.2018. 

Martat juhlivat maakuntapäivää sienien ja hävikkiruuan merkeissä.

Suomen luonnon päivän, maakuntapäivän ja marttojen valtakunnallisen sienipäivän sieninäyttely pidetään klo 10–14 Marttakahviossa, Sinisellä virralla Joensuussa. Pohjois-Karjalan Martat järjestää yhteistyössä Pohjois-Karjalan Sieniseuran kanssa sieninäyttelyn ruokasienistä sekä näköislajeista. Päivään voi tuoda näytesieniä tunnistettavaksi. Poimi sieni kokonaisena, ota mukaan kaikki osat sammaleen seasta ja säilytä näyte viileässä.

Hävikkisota -tapahtuma on Ravintolalaiva Kuunari Elinan edustalla klo 11–15 tai niin kauan kuin ruokaa riittää. Paikalliset ruoka-alan edustajat tekevät hävikkiruoasta kokkisodan hengessä mitä erilaisempia annoksia. Pohjois-Karjalan Marttojen pisteestä saat vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen. Tapahtuman järjestää Joensuun Nuorkauppakamari ry.

Pohjois-Karjalan Marttojen ja Maaseudun Sivistysliiton yhteinen Maistuvat kyläjuhlat -hanke on ollut kouluttamassa maakunnassa muutamia virallisia maakuntapäivää järjestäviä tahoja ja kannustanut hakemaan rajoitusta päivän toteuttamiseen. Enopäiviä ideoitiin eri järjestöjen kanssa ja ruokatuunausryhmässä testattiin päivään sopivia katuruokia. Roukalahden Kivekkäiden talon 100-vuotisjuhlaa varten kokoontui innokas joukko kyläläisiä ja järjestöjen jäseniä innostumaan yhdessä, kouluttautumaan tapahtumatuottamisessa sekä tuunaamaan perunaruokia ja maistuvia keittoja leivonnaisineen juhlaa varten.

Juhlitaan ilolla yhdessä Pohjois-Karjalaa!