Pohjois-Karjalassa on käynnistynyt Maistuvat kyläjuhlat-hanke, jota toteuttavat Pohjois-Karjalan Martat ry ja Maaseudun Sivistysliitto. Hankkeen tavoitteena on kutsua kyläläiset yhteen valmistamaan yhdessä Maistuvat kyläjuhlat. Haluamme jättää ruokamuistoja, jotka herättävät hymyn kyläläisten kasvoille ja kannustavat kyläläisiä uusien perinteiden luomiseen. Keskeisin yhteistyön menetelmä hankkeessa on ruoka ja sen tekeminen yhdessä paikallisesti kulttuuriperinteitä kunnioittaen ja höystäen. Järjestämme Maistuvat kyläjuhlat –tapahtumia ympäri maakuntaa ja kannustamme kyläläisiä itsenäiseen tapahtumatuotantoon opintopakettien avulla.

Hankkeessa on mahdollisuus toteuttaa Maistuvia kyläjuhlia Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 Syödään yhdessä -teemalla. Juhlat voivat myös olla oman kylän tapahtumien yhteydessä tai vaikka pikkupidot nyyttäriperiaatteella kylätalon pihassa.

Maistuvat kyläjuhlat -hanke tarjoaa koulutusta omien tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen sekä tietysti ideoita ja käytännön tekemistä ruokatarjoiluun ja ruokien tuunaukseen. Luvassa on siis yhteisiä, mukavia ruokakurssikertoja ja tapahtumakoulutusta keväälle ja kesälle sekä Maistuvat kyläjuhlat syksylle.

Kurssikerrat ovat maksuttomia osallistujille. Juhlat järjestätte omalla budjetilla ja esim. keräätte osallistumismaksut ruokailijoilta. Myös lähiruokayrittäjät, muut järjestöt ja ihan uudet ihmiset ovat toivottuja ja tervetulleita mukaan.

Yhteyshenkilöinä ja kouluttajina hankkeessa toimivat: kotitalousasiantuntija Tiina Anola-Pukkila, p. 050 448 3321, tiina.anola-pukkila(at)martat.fi ja kyläkehittäjä Jenni Väisänen, p. 044 588 5537, jenni.vaisanen@msl.fi.

Lisätietoa hankkeen toiminnasta löytyy tällä hetkellä: https://msl.fi/maistuvatkylajuhlat/. Samat tiedot tulevat myöhemmin myös Pohjois-Karjalan Martat ry:n sivuille.

Tervetuloa mukaan!

Hankkeen julkinen kuvaus: Maistuvat kyläjuhlat -hankkeen tavoitteena on yhteisöllisyyden kehittäminen pohjoiskarjalaisella maaseudulla uudenlaisen toimijaverkoston ja yhteistyömallin avulla ruuanlaiton merkeissä.  Keskeisin yhteistyön menetelmä hankkeessa on ruoka ja sen tekeminen yhdessä paikallisesti kulttuuriperinteitä kunnioittaen ja höystäen. Haluamme herättää eloon yhdessä syömisen iloa. Hankkeessa on uusia näkökulmia yhteisöllisyyden ja kulttuuri-identiteetin vahvistamiseen ja kehittämiseen ruuanlaiton, tuunauksen ja yhteisöllisen innostamisen avulla. Järjestämme Maistuvat kyläjuhlat –tapahtumia ympäri maakuntaa ja kannustamme kyläläisiä itsenäiseen tapahtumatuotantoon opintopakettien avulla. Hankkeen tavoitteena on kutsua uusia ihmisiä mukaan oman asuinalueensa ja kylänsä toimintaan sekä herätellä lähiruuan ja luonnontuotteiden maailman pariin. Tuomme viestinnällämme esille Pohjois-Karjalaa ruokamaakuntana. Hankkeen päävastuullinen toteuttaja on Pohjois-Karjalan Martat. Maaseudun Sivistysliiton Aluejärjestö on hankkeessa osatoteuttajana.

 

Jaa sivu