|

|

#pystyn2018 #jojagkan2018 -kampanja haastaa aikuisia opettamaan arjen taitoja nuorille pääsiäispyhinä

Tiedote 28.3.2018

Julkaisuvapaa

#pystyn2018 #jojagkan2018 -kampanja haastaa aikuisia opettamaan arjen taitoja nuorille pääsiäispyhinä

#pystyn2018 #jojagkan2018 kampanja on käynnistynyt hyvin. Opetettuja taitoja on kampanjalaskuriin kirjattu toista tuhatta. Monet taidoista liittyvät ruoanlaittoon, leivontaan, siivoukseen ja käsitöihin. Näiden taitojen hallinta auttaa nuorta selviytymään arjessa.

Neuvontajärjestöt ovat iloisia, kun nuoret uskaltavat pyytää apua myös talouteen liittyvissä asioissa. Onnistuminen omissa raha-asioissa on nuorten itsenäisen elämän perusta. Nuorten taloudenhallinnassa on näkynyt huolestuttavia piirteitä, kuten lisääntyviä maksuhäiriömerkintöjä. On tärkeää, että nuoret saava tukea raha-asioissa. Toivommekin, että raha- ja sopimusasiat nousevat näkyviin #pystyn2018 #jojagkan2018 -kampanjassa.

Johtavat neuvontajärjestöt käynnistivät yhdessä #pystyn2018 #jojagkan2018 -kampanjan, joka haastaa kaikki meidät opettamaan nuorille arjen ja käden taitoja. Tavoitteena on opettaa vähintään 10 000 taitoa kampanja-aikana 15.1.–31.10.2018.

Kampanjalla järjestöt kutsuvat ihmiset jakamaan osaamista ja opettamaan nuorille niitä taitoja, joita nuori tarvitsee sujuvaan arkeen. Opetettava taito voi olla esimerkiksi leivontaa, ruoanlaittoa, siivousta, nikkarointia, remontointia, raha-asioiden hoitamista tai käsitöitä.

#pystyn2018 #jojagkan2018 -kampanjalla tuodaan näkyväksi arkisia kodin töitä, joita tarvitsemme jatkuvasti. Kampanjan avulla halutaan nostaa koti- ja käsitöiden arvostusta.

Osallistuminen kampanjaan on helppoa. Nuorelle opetetun taidon voi kirjata joko:

Taitojen kertymistä voi seurata reaaliajassa kampanjan kotisivuilla.


Lisätiedot

Tehtävä Z Uppdrag -hanke:

#pystyn2018 #jojagkan2018 kampanja on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Tehtävä Z Uppdrag -hanketta. Hanketta toteuttaa yhteistyössä neljä Suomen johtavaa neuvontajärjestöä: Finlands Svenska Marthaförbund r.f., Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry, ProAgria Etelä-Suomi ry/Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset sekä Marttaliitto ry, joka hallinnoi hanketta.