|

|

Reilu kolmannes 4.-5.-luokkalaisista pojista ei syö kasviksia päivittäin – Marttaliitto ja Sitra toteuttavat poikien, tubettajan ja julkisuuden henkilöiden kanssa yhteistyönä tehdyn Kasvista poikien pöytään -kampanjan lokakuussa

Viestintäkampanja haastaa ja innostaa 15.10.-11.11. välisenä aikana erityisesti 3.-6.-luokkalaisia poikia lisäämään kasvisten käyttöä, syömään terveellisesti ja oppimaan kestäviä ruokailutottumuksia. Alakouluikäisten poikien lisäksi mukaan haastetaan urheilujoukkueet, valmentajat, joukkueenjohtajat ja huoltajat sekä poikien perheet.

Kampanja on suunniteltu yhdessä 3.-6.-luokkalaisista pojista koostuvan neuvonantajaryhmän kanssa. Pääosin Youtubessa näkyvän kampanjan videoilla puhutaan muun muassa aamupalasta, kouluruuasta, välipaloista ja tulevaisuuden ruuasta.

Kampanjassa mukana poikien valitsemia julkisuuden kasvoja

Kampanjan viestien levittämisen tueksi on koottu lähettiläiden ryhmä, joka koostuu varhaisnuorten yleisesti tuntemista ja poikien seuraamista henkilöistä. Lähettiläät ja neuvonantajat esiintyvät kampanjan videoilla.

– On mahtavaa olla mukana tässä kampanjassa! Kiinnitin omiin ruokailutottumuksiini huomiota jo urheilu-urani aikana, mutta koen asian erittäin tärkeäksi myös perheenisänä ja tulevana jalkapallovalmentajana, toteaa entinen huippujalkapalloilija Mikael Forssell.

Forssellin lisäksi mukana kampanjan lähettiläinä ovat tubettaja Joona Leppälä eli ZoneVD, radio- ja tv-juontaja Juuso Mäkilähde, koripallojoukkue Helsinki Seagulls, vuoden 2017 Junior MasterChef -voittaja Otto Leskinen, retkeilyohjelmistaan tuttu Mikko ”Peltsi” Peltola, ravintoloitsija Henri Alén, syksyllä esikoisalbuminsa julkaiseva KUUMAA-yhtye sekä urheilutoimittaja Antti-Jussi Sipilä.

Kampanjan kohderyhmä valikoitui vuoden 2017 kouluterveyskyselyn perusteella

Terveyttä ja vastuullisuutta edistävällä toiminnalla ja ruokakasvatuksella voidaan vaikuttaa terveyteen ja ympäristöön pitkäjänteisesti. Viestintäkampanjan kohderyhmäksi valikoitui erityisesti alakouluikäiset pojat. Esimerkiksi vuoden 2017 kouluterveyskyselystä kävi ilmi, että pojat syövät tyttöjä harvemmin kasviksia, hedelmiä ja marjoja kuin tytöt. Lapsena opitut elintavat jatkuvat myös aikuisuuteen. THL:n mukaan miehet syövät edelleen liian vähän kasviksia ja kaikissa koulutusryhmissä lihaa suosituksia enemmän.

Lisätiedot

  • Kampanjan kotisivut
  • Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara, reija.salovaara@martat.fi, 040 508 8249
  • Hankkeen viestintä Liina-Maija Rummukainen, liina-maija.rummukainen@martat.fi,  050 414 6710
  • Marttaliiton kehittämispäällikkö, ruoka ja ravitsemus, Kaisa Härmälä, kaisa.harmala@martat.fi, 050 511 8007
  • Marttaliiton viestintäkoordinaattori Joonas Jylhä, joonas.jylha@martat.fi, 050 331 2978