|

|

Uusi hanke auttaa Somalimaan haavoittuvassa asemassa olevia tyttöjä ja naisia

Somalimaalainen tyttö työskentelee kannettavalla tietokoneella

Marttaliitto on aloittanut uuden kehitysyhteistyöhankkeen Somalimaassa. Marttojen tuella voimaannutetaan haavoittuvassa asemassa olevia tyttöjä ja naisia.

Hankekumppaneista Women’s Action for Advocacy and Progress Organization (WAAPO) järjestää työllistymistä edistäviä valmennuskursseja, erilaisia työpajoja, antaa parhaille yritysideoille starttirahoja ja ylläpitää Somalimaan ainoita turvakoteja. Toiminnan kohteina ovat muun muassa seksuaalista väkivaltaa kokeneet, maansisäiset pakolaiset ja vankilasta vapautuneet nuoret.  

WAAPO:n toiminnassa tytöt ja nuoret naiset opettelevat muun muassa ruoanlaittoa, jotta he voivat perustaa pieniä ruokakioskeja, opettelevat ompelua ompelijan ammattia varten, koodaavat, harjoittelevat englannin kieltä sekä oppivat perinteisiä tansseja, joita he voivat esittää erilaisissa juhlissa, kuten häissä. Yhdessä tekeminen tuo myös iloa. Elämässä tapahtuneet vaikeat asiat eivät unohdu, mutta niiden rinnalle tulee uusia kokemuksia ja uskoa itseen. Myös naisten lapset saavat mahdollisuuden päästä kouluun.  

Barwaaqo Voluntary Organization (BVO) toimii vammaisten lasten perheiden kanssa. Vammaisuus on Somalimaassa iso stigma ja siitä tai muusta syytä perheen ja suvun ulkopuolelle jääneet tai hylätyt naiset ovat turvattomia ja mahdollisuuksia itsensä ja lastensa elättämiseen ei juuri ole. 

Marttojen nelivuotista hanketta rahoittaa Suomen ulkoministeriö. Myös martat tukevat hanketta lahjoituksillaan. Tule mukaan mahdollistamaan uusi alku yhden maailman köyhimmän maan tytöille ja naisille ja lahjoita Marttojen kansainväliseen toimintaan täällä.