|

Ahvenanmaan pannukakku – makumatka Ahvenanmaalle (resepti)

Kerroin aiemmin blogissa, että kävimme kesälomamatkalla Ahvenanmaalla. Pääset blogini mukana nojatuolimatkalle Ahvenanmaalle näistä linkeistä:

Ahvenanmaa: nähtävyyksiä, elämyksiä ja vinkkejä lomamatkalle 1/2

Ahvenanmaa: nähtävyyksiä, elämyksiä ja vinkkejä lomamatkalle 2/2

Tämän päivityksen mukana pääset myös Ahvenanmaalle, tällä kertaa makumatkalle. Ahvenanmaan pannukakku (ruots. Ålandspannkaka) on Ahvenanmaalla valmistettu perinneruokalaji, joka tavallisesta pannukakusta poiketen tehdään manna- tai riisipuurosta ja maustetaan kardemummalla. Toisten mielestä Ahvenanmaan pannukakku tulee tarjoilla luumukiisselin kanssa ja toisten vadelmahillon kera.

Nautimme päiväkahvit Kastelholmin linnan vieressä sijaitsevassa Jan Karslgårdenin ulkoilmamuseon kahvilassa. Kun kysyin kahvilan työntekijältä, mikä on se aito ja oikea tapa nauttia Ahvenanmaan pannukakku, hän sanoi sen olevan luumukiisselin ja kermavaahdon kanssa.

Åland guidesta, Ahvenanmaan matkamme aapiseta, löytyi myös Ahvenanmaan pannukakun resepti.

Ahvenanmaan pannukakku

1 litra maitoa
1,5 dl mannasuurimoita
1 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
50 g voita tai margariinia

MARTTAVINKKI: Voit käyttää tähän ruualta jääneet manna- tai riisipuuron jämät.

Keitä mannapuuro ja anna jäähtyä hieman.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti ja sekoita puuroon. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja kardemumma, joka antaa pannukakulle sen ominaismaun.

Kaada taikina voidellulle uunipellille, noin 2 cm:n paksuudelta. Lisää päälle voinokareita.

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pannukakku saa väriä.

Pannukakun voi myös pakastaa – mikäli siitä jotain jää jäljelle 🙂

Tee Ahvenanmaan pannukakku ja pääset makumatkalle Ahvenanmaalle!