|

Appelsiini-sipulisalaatti (sis. vinkkejä sipulin käsittelyyn)

Kyllä on viikko mennyt sukkelaan kaikkine kivoineen juttuineen! Pakkasta on ollut joka päivä – joinakin päivinä jopa liki 30 astetta. Viikon sana ulkona liikkujille on ollut kerrospukeutuminen. Ja voi ihanuus, miten kauniita kuuraiset puut ovat! Tänään paistoi aurinko vaaleansiniseltä taivaalta.

Tällä viikolla on vietetty valtakunnallista sipuliviikkoa. Teemaviikon kunniaksi muutama vinkki sipulin käsittelyyn ja appelsiini-sipulisalaatin ohje.

Vinkkejä sipulin käsittelyyn ja käyttöön:

Kun huuhtelet sipulisiivut kylmässä vedessä, lähtee niistä enin kitku.
Mikäli kuori ei tahdo helposti lähteä sipulista, anna sipulin olla hetki kylmässä vedessä.
Sipulin maku pehmenee kypsennettäessä; sipulin kypsentämistä pannulla rasvassa kevyempi vaihtoehto on kypsentää se mikroaaltouunissa.

Appelsiini-sipulisalaatti (Valion ohjetta mukaillen)

1 – 2 (150 g) punasipulia
1 dl omenatäysmehua
½ dl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa

2-3 appelsiinia
jääsalaattia
feta-kuutioita

1. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.

2. Valmista marinadi omenatäysmehusta, valkoviinietikasta ja suolasta.

3. Sekoita sipulirenkaat marinadiin. Anna marinoitua huoneenlämmössä.

4. Kuori ja leikkaa appelsiinit viipaleiksi.

5. Revi jääsalaatti tarjoiluastian pohjalle.

6. Lado appelsiiniviipaleet ja marinoitu punasipuli päällekkäin.

7. Lisää feta-kuutioita salaatin päälle.

Appelsiini ja punasipulin maku sopivat erinomaisesti yhteen!

Mukavaa viikonloppua!