|

DIY – Hurahdimme kirjontaan!

Me hurahdimme kirjontaan Kajaanin taidemuseossa ystävänpäivänä pidetyssä käsityöillassa. Näkyväksi neulottu -näyttelyn ohessa taidemuseolla järjestetään keskiviikon käsityöiltoja. Seuraava kerran käsityöilta on Kalevalan päivän iltana, keskiviikkona 28.2.2018, jolloin voi kokeilla kirjontaa tai tuoda mukanaan oman keskeneräisen kirjontatyön. Maaliskuun käsityöillassa pääsee tekemään pannulappuja Variskankaan Marttojen opastuksella.

Hurahdimme ajankohtaiseen käsityötekniikkaan. Taitoliitto valitsee nimittäin vuosittain Vuoden käsityötekniikan ja vuoden 2018 käsityötekniikka on kirjonta.

Kukkakuvion pellavaiseen pussukkaan otin käsityöillassa esillä olevista kirjontakirjoista. Kirjoin kukasta oman version pellavakankaalle. Kukan keskelle ompelin napin.

Tytär innostui myös kirjonnasta. Hän kirjoi kukkaköynöksen valkoiselle pellavakankaalle. Kukkaköynöksestä on nyt valmistumassa rannenauha.

Facebookista löysin Radikaalit ristipistot -ryhmän ja Instagramista linnean.ristipistot. Ihanan hurjia radikaaleja ristipistoja! Radikaaleille ristipistoille on tyypillistä, että materiaalivalinnat ja/tai viesti poikkeavat perinteisestä. Innostuin ja kirjoin ruusu-unelmoija martan näköisen semiradikaalin kirjontatyön ;D

Eikaitsiinä. Ehdottomasti yhteenkirjoitettuna. Ja pisteellä.

Kun voileipä tippuu lattialle voipuoli alaspäin. Eikaitsiinä.

Kun aamulla hippastelet perusaamuhommien ohessa fiiliksissäsi kaikenlaisia muita kotihommia, ruhtinaallisen väljän aamuaikataulun muututtua minuuttiaikatauluksi ja lähdet ajelemaan aamukyydityksineen kohti työmaata, muistat bensamittarin valon syttyessä, että ajattelit käydä illalla valmiiksi tankilla. Eikaitsiinä.

Kun intopinkeänä alat leipomaan ja aikasi leipomushommia tehdessäsi huomaat, että se, mitä kauppareissulla yritit muistaa kotiin unohtuneesta kauppalapusta, oli leivinjauhe. Eikaitsiinä.

Kun sulatat suklaata vesihauteessa laittaen kaksi kattilaan sisäkkäin ja myöhemmin kattiloita pesuun laittaessasi huomaat etteivät kattilat lähde enää irti toisistaan. Eikaitsiinä.

Pakkasenraikas viikko on alkanut. Eikaitsiinä. <3