|

Fenkoli-omenasalaatti ja muistathan Suomen kansallissieni-äänestyksen!

Hienoisesta kiireestä huolimatta Prisman hevi-osastolla oli pysähdyttävä ihastelemaan fenkoleita. Tietenkin siitä lähti myös yksi ostoskoriin.

Fenkolin aromaattinen ja mausteinen maku sopii erilaisiin keittohin, pataruokiin, lisäkkeisiin, salaatteihin sekä liha-, kala- ja äyriäisruokiin. Tein pastasalaatin, mihin laitoin fenkolia ja omenaa sekä makua ja väriä antamaan porkkanaa ja purjoa. Tässä reseptini:

Fenkoli-omenapastasalaatti

1/2 – 1 fenkoli
1 – 2 omenaa
sitruunan mehua
kierrepastaa
pala purjoa
1 – 2 porkkanaa

Persiljaöljy

oliivi- tai rypsiöljyä
nippu persiljaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria

1. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Anna hieman jäähtyä.

2. Valmista persiljaöljy. Laita kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella kunnes massa on tasaista. Laita aluksi vähän öljyä ja lisää sitä niin, että massasta tulee notkeaa.

3. Pese ja suikaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi.

4. Kuori ja suikaloi porkkana.

5. Pese ja viipaloi purjo.

6. Kuori ja paloittele omena. Laita omenanpalat kulhoon, pirskottele päälle sitruunanmehua ja kierittele omenapaloja sitruunamehussa. Näin omenanpalat eivät tummu ja sitruuna antaa salaattiin pirteää makua.

7. Sekoita persiljaöljy pastaan.

8. Lisää loput raaka-aineet.

Testasin salaattia tehdessäni Orthexilta saamaani omenaporaa. Omenaporalla saa omenasta kodan ja siemet kätevästi pois. Orthexin Y-kuorijassa terä on vaaka-asennossa, minkä ansiosta käsi ei rasitu suurempiakin omppumääriä kuorittaessa.

Voit suikaloida kasvikset veitsellä tai Julienne-kuorijalla. Julienne-kuorijan sahalaitaisella terällä saa kasviksista vaivattomasti kapeaa tikkumaista julienne-suikaletta. Itse tein porkkanasuikaleet julienne-kuorijalla. Tutustu Orthexin veitsiin klikkaamalla tästä KLIK ja julienne-kuorijaan tästä KLIK.

Oletko jo osallistunut Marttojen kansallissieni-äänestykseen? Minä kävin jo äänestämässä!

Äänestykseen voi osallistua tutustumalla Marttojen sivuilla oleviin sieniehdokkaisiin ja äänestää netissä täytettävällä ja lähetettävällä lomakkeella 11.9.2019 mennessä. Suomen kansallissieneksi äänestetty sieni julkistetaan lauantaina 14.9.2019 Marttatorilla Helsingin Senaatintorilla.