Helatorstai oli kuin kesäpäivä
![](https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/05/Helatorstai-1-480x640.jpg)
Välillä meinaa kyllä vähän naurattaa, kun elämä on kuin mainoksessa – “elä kuin viimeistä kesäpäivää”. Helatorstaina piti ehtiä tehdä kaikkea mahdollista aamusta iltaan, kun kesä on niin lyhyt ;D
Edellisenä päivänä lounaalla ollutta perunamuusia jäi yli, joten aloitin päivän leipomalla aamupalalle perunarieskoja. Kesän ensimmäinen aamiainen terassilla!
Perunarieskat perunamuusista
3 dl perunamuusia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
1 muna
(1 tl suolaa)
Vinkki: Voit käyttää vehnäjauhojen ja kaurahiutaleiden tilalla myös 3 dl ohrajauhoja.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Nostele taikina kuuteen kekoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muotoile lusikalla kuusi pientä, pyöreää rieskaa.
Pistele taikinaan reikiä haarukalla.
Paista rieskat 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet väriä pintaan.
![](https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/05/Sinivuokot-480x640.jpg)
Auringonpaisteista viikonloppua!