|

Juhannusruusujen ajan eläimellisiä vauvakuulumisia

.

Juhannusruusuja Kuvat: Tarja Karvonen

Juhannusruusu alkoi kukkimaan nimensä mukaisesti juhannuksena. Puolikerrannaiset kermanvalkoiset kukat tuoksuvat ihanasti. Juhannusruusun kukinta kestää noin pari viikkoa.

Kaksi vuotta sitten istuttamani juhannusruusut ovat nyt noin 50 cm korkeita. Juhannusruusu kasvaa 150-200 cm korkeaksi. Ruusu ei ole levinnyt juurivesoista, koska olemme leikanneet ruohoa ruusujen juurilta trimmerillä ja ruohonleikkurilla.

.
.

Sinitiaisen poikasia Kuva: Tarja Karvonen

Viime viikolla kukkapenkin reunalta rikkaruohoja nyppiessäni säikähdin, kun lintu räpisteli eteeni. Sinitiaisen poikaset olivat lentäneet pihalla olevasta lintupöntöstä. Sinitiaisenpoikaset tulevat lentokykyisiksi 15–21, useinmiten 19 vuorokauden ikäisinä.

Pikkuiset linnunpoikaspallerot harjoittelivat aidalla istumista ja lentämistä. Olihan se aika söpösti hauskan näköistä meininkiä.

Porot syömässä mökin pihanurmea. Kuva: Tarja Karvonen

Juhannuksena olimme kesämökillä. Mökin pihalla kuljeskeli poro vasoineen ja

Vietnamilainen sauvasirkkavauva Kuva: Tarja Karvonen

juhannuksena kotona terraariolemmikkimme vietnamilaisen sauvasirkan munasta oli kuoriutunut pienen pieni sauvasirkkavauva. Munan kuori oli vielä kiinni jalassa. En ottanut poikasta kädelleni, sillä sirkkavauva väisteli varsin vikkelästi yritystäni. Kuvassa oleva tulitikku antaa käsityksen sirkkavauvan koosta.

Juhannusyön tunnelmaa Puolangalla. Kuva: Tarja Karvonen