|

Kaikenlaisia kasvutarinoita

Pääsiäinen meni nopeasti. Sää on ollut loistava – aurinko on paistanut useampana päivänä. Minuun iskee joka kevät vimma jouduttaa kesää. Levitän pihalla olevia lumikasoja, jotta ne sulaisivat nopeammin. Nyt on etupihalta kaikki lumet sulaneet. Takapihalla olen antanut lumen sulaa omaan tahtiinsa (koska en ole vielä sinne ehtinyt lunta levittelemään). Maa on niin routainen, ettei kaikki vesi ole vielä imeytynyt ja marjapensaiden luona on melkoinnen lammikko. Vettä on niin paljon, että saa nähdä milloin vesilinnut alkaa pesiä takapihan lammikon äärellä.

Narsissit ovat kasvaneet jo varsin mukavasti. Kasvupaikka on auringon paisteessa lehtikompostin vieressä.

.

Kävimme sunnuntaina Kuopiossa. Pitkälahden kohdalla oli pakko pyörähtää puutarhamyymälässä. Siellä oli jo myynnissä orvokkeja.

Taisit luulla, että olen ottanut käteeni pihalta pupun papanoita. Nämä ovat viime viikonloppuna Helsingin reissulla ostettuja uusia lemmikkejämme; Kamerunin punapää kukkakuoriaisen (Coelorrhina hornimani) toukka ja koteloita. Saapa nähdä, kuinka kauan kuoriaisten kuoriutumiseen menee.

Moi! Olen tiikerikotilo 🙂

.

Blogini seuraajilta olen saanut kyselyitä, miten tiikerikotilot ovat kasvaneet. Sanotaanko näin, että oikein hyvin ovat kasvaneet! Punnitsin tänään yhden kotiloista ihan vaan mielenkiinnosta. Tikru painoi 124 g (vaaka oli taarattu niin, että vaaka näytti nollaa lautasen kanssa).

Tällaisilla kasvutarinoilla lähdetään pääsiäisen jälkeiseen viikkoon. Pari seuraavaa viikkoa kuluu kuin siivillä, kun on kaikenlaisia menoja, ja alkava ja seuraava työviikko ovat lyhyet pääsiäisen ja vapun takia.

Aurinkoisia kevätpäiviä!