|

Kirjottu leivinliina ja korujen tuuletusta

On sitä muutakin käsitöitä tehty kuin virkattu ja neulottu patalappuja 🙂 Kirjontatöiden tekeminen on ollut tämän vuoden juttu. Minulla oli ruudullinen leivinliina, johon halusin kirjoa passelin tekstin. Etsin laulujen sanoituksista sopivaa tekstiä.

Löysin Popedan Tahdotko mut tosiaan -kappaleesta leivinliinaani sopivat sanat. Kappaleen sanat on kirjoittanut Kolmas Nainen-yhtyeen laulaja Pauli Hanhiniemi. Kappaleen alkuperäinen säkeistö on tällainen:

Tahdotko mut tosiaan suhteeseen vakavaan
Pitkin polkuu poloista rinnallasi tarpomaan
Elinkautistani seurassasi päivästä päivään lusimaan
Aamuteesi kanssas jakamaan?

Mutta tällaisena semiradikaalina marttatätinä poimin säkeistöstä vain osan leivinliinaan kirjottavaksi:

Tahdotko mut tosiaan
aamuteesi kanssas jakamaan

Sen verran radikaaliutta kuitenkin löytyy martastakin, että kirjaimien muodot ovat kirjottu epätasaisesti – että, hui, kuinka radikaalia 😀 Nyt siis muutkin kirjontatöiden tekijät eri artistien sanoituksia tutkimaan ja kirjonta-aiheita etsimään!

Maanantaina Variskankaan Marttaillassa tuuleteltiin koruja. Illan teemana oli ottaa laatikoissa olevat korut käyttöön ainakin tämän illan ajaksi. Mitä enemmän koruja, sitä parempi.

Raijan kanssa pohdittiin, että josko otettaisiin koruja käyttöön muulloin kuin korujen tuuletusiltana.

Anna-Maijan kanssa olemme yhtä mieltä siitä, että välillä on hyvä olla kimallusta – mitä enemmän, sitä parempi.

Illan aikana suunnittelimme toukokuussa olevan Marttojen patalappu -tempauksen toteuttamista. Lisäksi sovimme patalappu -näyttelyn pystykseen liittyvistä asioista – pidämme nimittäin Lehtikankaan kirjastossa Variskankaan Marttojen patalappu -näyttelyn 16.-27.4.2018. Nämä superihanat patalaput ovat Ainon tekemiä.