|

Lumihiutaleita hamahelmistä

Ei ole vielä lunta tulvillaan raikas talvisää. Jäisen maan on tähän asti peittänyt kerros puuterilunta. Tosin nyt illalla alkoi sataa lunta ihan reippaasti ja lumityöt on tehty ensimmäisen kerran tälle talvelle. Viime talvena lumitöitä sai tehdä oikein olan takaa; lunta oli niin paljon, että pihaa kolatessa joutui tosissaan miettimään, mihin lumen kasaa. Ehkäpä ei menee enää kauaa, kun joudumme pohtimaan samaa asiaa tänäkin talvena.

Tein ikkunaan valkoisista hamahelmistä lumihiutaleita. Laitoin ne ikkunaan sinitarralla.

Lumihiutaleita hamahelmistä

Tarvikkeet

valkoisia hamahelmiä
hamahelmipohjia
silitysrauta
leivinpaperia

1. Sommittele hamahelmeistä lumihiutale hamahelmipohjalle. Katso, että jokainen helmi on ainakin yhdestä kohti niin lähellä toista helmeä, että ne silitysraudalla sulatettaessa kiinnittyvät toisiinsa.

2. Laita leivinpaperi hamahelmipohjalla olevan lumihiutalekuvion päälle ja silitä silitysraudalla niin, että helmet sulavat toisiinsa kiinni.

Pidä silitysrauta suorassa, että silität vain helmiä. Pohjaa ei voi enää käyttää,jos pohjan piikit ovat sulaneet, koska helmet eivät mahdu pohjassa oleviin piikkeihin. Muutama vuosi sitten nimittäin tein tällaisen havainnon hamahelmitöitä silittäessäni.

Kivaa askartelua ja onnistuu kaiken ikäisiltä!

”Hiljaa leijaa maahan hiutaleet
kimmeltäen matkallaan
hiljaa loistaa valot kynttilöiden
ne luovat joulun tunnelmaa.”

Joululaulu – Hiljaa leijaa maahan hiutaleet
The Christmas Song