|

Makrameeavaimenperä, polettimakramee

Kajaanin Lehtikankaan monitoimitalossa pidetyssä Maailman suurimmassa marttaillassa kässämarttamme Maire piti makrameetyönäytöstä ja halukkailla oli mahdollisuus tehdä itselleen makrameeavaimenperä tai polettimakramee. Tämä ohje on ollut viime vuonna Martat-lehden numerossa 6.

Idea on tosi kiva – näin avaimet ja poletit löytyvät helposti sieltä jostakin kassin tai taskun pohjalta!


Makrameeavaimenperä, polettimakramee (ohje Anja Aalto)

Tarvitset:

Narua/trikookudetta/nyöriä 1 x 120 cm:n ja 1 x 80 cm:n mittaiset pätkät
Avaimenperään metallisen avainrenkaan tai -lenkin
Polettimakrameehen poletin


Tee näin:

1. Pujota narut metallirenkaaseen ja aseta rengas niin, että se on puolivälissä kumpaakin narua. Asettele lyhyemmät narut keskelle ja pidemmät reunoille.

.

2. Pistä lenkki kiinni naulaan tai vaikka neulalla silityslautaan. Maire vinkkaa käyttämään alustana superlonpalaa, johon työ kiinnitetään neulalla.

3. Solmi piirroksen mukaan tasosolmuja samalla tavalla peräkkäin. Huomaa, että lyhyemmät narut kulkevat koko ajan keskellä suorana ja teet niiden ympärille solmuja vain reunimmaisilla. Työn kuuluu kiertyä.

.
.
.

4. Kun lankoja on jäljellä noin 15 cm, solmi kaikki langat yhteen hevosenhäntäsolmulla.

5. Tasoita langat yhtä pitkiksi. Solmi vielä päät tai laita niihin tippa liimaa, jotta naru ei purkaannu. Maire vinkkaa laittamaan narujen päihin puuhelmiä tai paperista tehtyjä helmiä.

Tässäpä tarpeellinen juttu itselle ja kiva lahja ystävälle, äidille ja isälle, isovanhemmille, kerhotädille tai opettajalle!