|

Martan maanantai – Maa-artisokkakeitto, Martat -lehti ja Marttailta

Martan maanantai – postilaatikossa Martat -lehti, päivälliseksi maa-artisokkakeittoa ja illalla Variskankaan Marttojen marttailta.

Martat -lehden sisältöön en ehtinyt vielä maanantaina perehtymään selailua tarkemmin, mutta kylläpä oli taas mielenkiintoisia ja innostavia artikkeleita! Nopeasti lehteä selatessa kiinnitti huomiota erityisesti patalapputempaus, Arkiruoka on järkiruokaa- ja Vihreää & mehevää -artikkelit.

Minut sai hymyilemään Terveisin hallitukselta -sivun otsikko ”Asustaako hamstraavan ostajan otsalohkoissa primitiivinen luolamies? Järki mukaan, kauppalista käteen”. Artikkeli oli luettava ns. siltä seisomalta! Marttaliiton hallituksen jäsen Ilona Suppanen kirjoittaa mm. eettisen ja ekologisen ruuan valmistamisesta sekä laittaa kirjoituksellaan lukijan pohtimaan omia kulutustottumuksiaan.

Ja peukkua Rautalammin Marttojen järjestämällä sahakurssilla olleille naisille! Kurssilla oli käyty läpi moottori- ja raivaussahan ominaisuudet ja harjoiteltu niiden käyttöä.

Ennen marttailtaan lähtöä tekaisin maa-artisokkakeiton. Tulipa muuten mukavan makuinen keitto! Reseptin laitan myöhemmin omana postauksenaan.

Maanantaina, vuoden ensimmäisessä Variskankaan Marttojen marttaillassa, Minna Heikkinen kertoi martoille internetin käyttöön liittyvistä turvallisuus asioista sekä FaceBookin ja Pinterestin käytöstä.

FaceBook on käytössä lähes jokaisella Variskankaan Martoista. Keskustelimme FaceBook-kokemuksistamme. Monet olivat kokeneet Facebookin käsityö-, askartelu- ja leivontaryhmät innostavaksi ja hyödyllisiksi.

Minna antoi paljon hyödyllisiä ohjeita Pinterestin käyttöön. Tämä marttailta innosti varmasti kaikkia käsitöitä tekeviä marttoja katselemaan jatkossakin Pinterestistä erilaisia käsityövinkkejä! Minnä vinkkasi, että Pinterestistä löytää mm. hienoja kirjontaohjeita tai vaikkapa ideoita lapsen syntymäpäiväkuvan ottamiseen.

Minna Heikkiselle paljon kiitoksia digiloikkia ottavien Variskankaan Marttojen opastamisesta!

Tämä on ensimmäinen blogipostaukseni Martat.fi -sivuilla! Tervetuloa seuraamaan marttaelämääni <3