|

Mennään sienimetsään!

Parasta just nyt – sieniretket! Olisi voinut luulla, että näin lämpimän kesän jälkeen sienisato jäisi vähäiseksi. Olen tehnyt muutamia sieniretkiä ja saanut varsin mukavan sienisaaliin. Tänä syksynä olen käynyt keräämässä sieniä arki-iltanakin. Säät ovat olleet aivan mahtavia – onpa aurinko paistanut tai ei, on ollut lämmintä.

Eilen kävin illalla keräämässä kangassieniä. Viikonloppuna keräsin kangassienien lisäksi haperoita. Haperot ovat minulle uusi tuttavuus ja olen tarvinnut apua niiden tunnistamiseen. Yhdellä sieniretkellä otin sospuhelun Pohjois-Karjalaan marttasukulaiselle ja sain etäkonsultaatiota sienien tunnistamiseen keskustellen ja kuvin. Seuraavalla kerralla otin mukaani sienikirjan.

Parhaat ohjeet haperoaloittelijalle löytyy Saimi Hoyerin ja Petri Salmelan Sieniä & ihmisiä -kirjasta. Siihen kun haperojen äärelle mättäälle laittaa kirjan auki ja alkaa sieniveijaria ohjeiden mukaan tunnistamaan, niin kyllä onnistuu. Olen kontaktimuovannut kirjan kannet, jotta kirja pysyy hyvässä kunnossa.

Olen viehättynyt tästä kirjasta siksikin, että kirjassa on sienien tunnistamisohjeiden ja reseptien lisäksi intohimoisten sieni-ihmisten tarinoita sienistä. Tarinoita lukemalla pääsee mukavasti tunnelmaan ennen sienien satokautta tai sienifiilistellä talvella sohvalla viltinmutkassa istuen.

Mennään sienimetsään ja virkistäydytään luonnossa liikkuen!

Löydät blogini myös instagramista nimellä ruusu_unelmia.